京都一の傳

Kyoto Ichinoden
今晚同朋友8:30嚟到呢家一直都想試好耐嘅京都壽喜燒,嗌咗佢哋嘅銀閣套餐,首先侍應會將所有食材都準備上你張枱度,然後再用牛油熱鍋,再加部份蔬菜炒香,但係炒嘅過程之中唔知係咪個侍應唔太熟手定點樣,將啲油彈到落我朋友個手度,理所當然佢講咗句sorry就算,完全冇叫其他人攞紙巾過嚟又或者濕紙巾,呢方面真係有啲愕然,話晒都高級餐廳,咁都算咁我哋開始食,食物方面有和牛豚肉,呢啲都中規中矩,不過唔知點解和牛會有筋,豚肉亦都冇咩味道,總括而言兩碟肉都係靠沾兩碟唔同嘅醬去攞味,真係仲衰過去食某啲放題既肉,煮到咁上下水乾,咁叫個侍應加湯,原來佢哋只會加清水,再一次震驚我,食到後尾嗰兩三轉個湯完全係冇咩味,根本就係清水鍋,我比幾舊水食你嘅清水鍋而且服務方面同價錢都不成正比,完全感受唔到係高級餐廳,一般日本餐廳正常都會嗌歡迎口號,不過呢一間完全唔會,好似去食茶餐廳咁,不過呢啲都係小事,最大嘅問題係啲侍應完全當你透明,叫咗某個女侍應加水,到後尾佢完全係冇咗件事,到我哋食完之後又見到佢咁諗住叫佢埋單啦,佢聽完我哋叫埋單之後又消失咗,我真係當堂得啖笑如果你哋想享受高質嘅壽喜燒又或者想食得開心呢間真係唔使諗慳返啲錢

如果你哋想享受高質嘅壽喜燒又或者想食得開心呢間真係唔使諗慳返啲錢吧啦
2024-04-05