2024-02-20 253 瀏覽
我哋嗌咗二人套餐·二人前($1180)咁首先講咗呢個套餐包括啲咩先啦(分別有:前菜、沙律、極上壽司八件、鹽燒花竹蝦、薄燒和牛、鐵板燒牛油鮑魚、阿波美雞翼、星縵天婦羅同埋自家製魚湯稻庭烏冬)咁首先講咗前菜/沙律先啦前菜嗰個翡翠螺真心幾高質素(可能係我食過最好食嘅螺肉❤️❤️)食落去超煙韌爽口😋😋而沙律就係蟹肉沙律食落去亦都幾鮮甜跟住就講吓佢哋嘅壽司啦佢每一日安排嘅壽司都唔一樣‼️‼️(主要係睇嗰一日邊款刺身比較靚)我哋去嗰日就分別係火灸左口魚、甜蝦、鰤魚同埋池魚我覺得印象最深刻嘅就係火灸左口魚因為佢食落去真係入口即化👍👍完全做到油而不膩嗰個效果鰤魚、池魚食落去都真係幾新鮮❤️❤️食落去都好滑嫩甜蝦比我想像中亦都幾鮮甜之後就講吓其他小食/串燒啦薄燒和牛食落去真心幾Juicy☺️☺️牛肉質素都幾唔錯唔會太過韌阿波美雞翼食落去亦都好滑嫩🥰🥰雞皮食落去都幾脆鐵板燒牛油鮑魚食落去幾有口感除此之外嗰個自家製魚湯稻庭烏冬都比我想像中出色👍👍因為佢嗰個魚湯真係好入味入味到會令到你想飲曬啲湯😆😆而且烏冬食落去亦都好有口感唔會令到你覺得好韌最後再講埋我哋揀咗要咩嘢飲啦我就揀咗要梅酒嘅😉😉飲落去味道都幾易入口(不過如果可以大
我哋嗌咗二人套餐·二人前($1180)

咁首先講咗呢個套餐包括啲咩先啦

咁首先講咗前菜/沙律先啦
前菜嗰個翡翠螺真心幾高質素
(可能係我食過最好食嘅螺肉❤️❤️)
食落去超煙韌爽口😋😋
而沙律就係蟹肉沙律
食落去亦都幾鮮甜

跟住就講吓佢哋嘅壽司
佢每一日安排嘅壽司都唔一樣‼️‼️
(主要係睇嗰一日邊款刺身比較靚)
我哋去嗰日就分別係火灸左口魚、甜蝦、鰤魚同埋池魚
我覺得印象最深刻嘅就係火灸左口魚
因為佢食落去真係入口即化👍👍
完全做到油而不膩嗰個效果
鰤魚、池魚食落去都真係幾新鮮❤️❤️
食落去都好滑嫩

唔會令到你覺得好韌

最後再講埋我哋揀咗要咩嘢飲啦
我就揀咗要梅酒嘅😉😉
飲落去味道都幾易入口
(不過如果可以大杯少少嘅話就會更加好)

• 燒阿波尾雞翼
  • 火炙左口魚邊壽司