南大門韓國料理位於尖沙咀韓國街,餐廳由韓國人主理,主打正宗韓國烤肉,包括五花腩,牛肋骨,牛脷等等。除咗韓國燒烤之外,仲有其他傳統韓國料理同湯品供應,例如石頭鍋飯、泡菜湯、水冷麵等等。店員會喺上菜前送上幾款前菜🥗 當日叫咗一個燒肉套餐同幾款湯品🍲🍖🥩🔸•牛肉拼盤𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝗕𝗤 𝗦𝗲𝘁 (𝗕)• $𝟲𝟯𝟬•醬醃特級牛肋骨, 特級牛肋骨, 醬醃板腱肉/ 牛肪骨肉•泡菜湯/大醬湯南大門主打韓國烤肉當然要試試🔥 理應自己燒,不過姨姨見我哋唔係好識燒忍唔住出手😂 燒肉配有調味料,不過牛肉本身已經有醬汁醃過,味道濃郁。個人最欣賞醬醃特級牛肋骨,肉味香濃,肥瘦適中唔油膩👍🏻泡菜湯只有湯冇跟飯,料唔算太多,味道正常。🔸•水冷麵• $𝟵𝟬 食燒肉配冷麵好𝗿𝗲𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵𝗶𝗻𝗴❄️ 味道酸酸甜甜好開胃☺️整體覺得食物都ok,如果喺附近都可以一試。⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🐽 Overall : 7/10 🐽 Revisit: Maybe

🔸•牛肉拼盤𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝗕𝗤 𝗦𝗲𝘁 (𝗕)• $𝟲𝟯𝟬
•醬醃特級牛肋骨, 特級牛肋骨, 醬醃板腱肉/ 牛肪骨肉
•泡菜湯/大醬湯
牛肉拼盤𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝗕𝗤 𝗦𝗲𝘁 (𝗕)
牛肉拼盤𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝗕𝗤 𝗦𝗲𝘁 (𝗕)
泡菜湯

泡菜湯只有湯冇跟飯,料唔算太多,味道正常。

🔸•水冷麵• $𝟵𝟬
水冷麵

整體覺得食物都ok,如果喺附近都可以一試。

⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 7/10