2024-03-22 347 瀏覽
南대門BBQ有多款烤肉拼盤套餐,其中一款牛肉拼盤包括牛肉眼、牛肋骨、肩胛肉、板腱肉及一窩泡菜湯。餐廳的龜形烤盤很特別,傾斜的設計令烤肉的多餘油份能夠流出,整個燒烤過程不用換盤,方便衛生。韓式前菜有多達五款,豆角、泡菜、大豆芽、青瓜及生菜洋蔥絲每款都爽脆入味,除此以外,還備有生蒜粒、辣椒及生菜配烤肉用。燒肉很快上枱,板腱切成薄片,肉質結實,高溫短時間的燒烤,最能呈現它的美味。牛肉眼一大塊的,肉質軟嫩,香味濃郁,於口腔中久久不散。泡菜湯酸酸辣辣,配烤肉很消肉膩感。

牛肉眼一大塊的,肉質軟嫩,香味濃郁,於口腔中久久不散。
泡菜湯酸酸辣辣,配烤肉很消肉膩感。
2024-03-21
2024-03-13 327 瀏覽
好耐無食韓燒 ,係尖沙咀行完街就揀左呢間韓燒試試!呢度係非常地道嘅韓國餐廳,店內職員大部份都係韓國人~用上韓式圓形嘅爐桌,裝修寬敞,環境幾舒服!-前菜有五款,包括泡菜、豆芽、麻油菠菜、醃青瓜等。泡菜同豆芽好爽脆,非常開胃,忍不住不停refill !-呢度的燒肉鐵板是龜背造型,傳熱快之餘,燒得均勻,唔會易燶。我地點左牛豬肉拼盤,咁樣每款肉都品嚐一下!分別有特級牛肋肉、醬醃板腱肉、肩胛肉、五花肉、豬肋骨 、豬頸肉,位量都幾多,夠哂兩個人食!超長的醬醃板腱肉,醃得好入味,肉質新鮮軟嫩。特級牛肋骨油脂分佈均勻,牛味濃郁!肩胛肉雪花紋幾靚,厚切得黎口感不錯!豬頸肉好爽口,而燒過後的五花肉香口又juicy,油脂比例剛好!會跟埋新鮮生菜可以包住食解下膩,生菜可無限refill !-跟餐仲有大醬湯,熱騰騰啱哂冬天飲,味道好濃郁,入面有好多蜆肉,仲有翠玉瓜、菇粒,非常足料。-另外有多款韓國飲料,飲住滿滿果肉嘅提子汽水非常解膩!-呢度氣氛唔錯,幾啱一班人聚會,下次會再黎😆
好耐無食韓燒 ,係尖沙咀行完街就揀左呢間韓燒試試!

呢度的燒肉鐵板是龜背造型,傳熱快之餘,燒得均勻,唔會易燶。

超長的醬醃板腱肉,醃得好入味,肉質新鮮軟嫩。

特級牛肋骨油脂分佈均勻,牛味濃郁!
肩胛肉雪花紋幾靚,厚切得黎口感不錯!

會跟埋新鮮生菜可以包住食解下膩,生菜可無限refill !

另外有多款韓國飲料,飲住滿滿果肉嘅提子汽水非常解膩!

呢度氣氛唔錯,幾啱一班人聚會,下次會再黎😆
  • 前菜
  • 肩胛肉
  • 韓燒
2024-02-25 362 瀏覽
馬鈴薯豬骨火鍋賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧火鍋極大盆超足料,上枱後會在火爐上繼續滾煮,保證熱騰騰香噴噴👍 火鍋湯底非常濃厚,加入了香蔥、辣粉等多款香辛料,入口集鹹、辛、鮮、香於一身,味道層次十分豐富。豬骨肉烹煮得十分入味,盡得馥郁的湯底精華,咬落軟腍嫩口,不會過肥過膩,令人回味無窮。大醬湯賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧大醬湯滾熱送上,散發著超濃的蒜蓉香氣,非常誘人。內含極多的豆腐和蜆肉,令湯品鹹香又不失鮮美,伴飯一流必選。🐧❣️跟湯奉送白飯一碗❣️🐧❣️餐廳有多款地道韓式飲品提供,不妨一試🥴 🐧❣️餐前會奉送四款韓式小菜,清新又開胃❣️環境:🐧🐧🐧🐧餐廳裝橫類近韓式地道燒肉店,風味十足。店內會不斷播放著各式韓國流行歌曲,氣氛極佳。座位桌面位置闊落舒適,打開座位下特設置物空間,客人可把隨身物品放進其中,避免弄髒吸味,設計十分貼心。餐廳燒肉鐵板仿效烏龜模樣設計,超有創意,打卡一流🥴 🐧❤️結語:火鍋份量十足濃香又惹味,誠意推薦❣️

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❣️跟湯奉送白飯一碗❣️

🐧❣️餐廳有多款地道韓式飲品提供,不妨一試🥴

🐧❣️餐前會奉送四款韓式小菜,清新又開胃❣️

環境:🐧🐧🐧🐧

餐廳燒肉鐵板仿效烏龜模樣設計,超有創意,打卡一流🥴

🐧❤️結語:火鍋份量十足濃香又惹味,誠意推薦❣️

大醬湯
尖沙咀一向都多好嘢食,去完美麗華商場購物完就決定沿着樓下金巴利街 望吓沿途有啲咩食肆好推介,步行大概5分鐘路程後就見到一個oppa喺門口推介韓式燒肉「南대門」🇰🇷店內職員大部份為韓國人,老闆娘亦係居港多年的韓國人🤩咁地道就試吓佢哋嘅牛肉拼盤A(包含泡菜湯/大醬湯)同韓式牛肋骨湯🍲點完菜後會立刻送上前菜,全部前菜可以任添👍🏻🐂牛肉拼盤A 💰560有四款肉(牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉、板腱肉)+ 細size 泡菜湯(或可揀大醬湯)大大盆 份量都唔少👍🏻老闆娘推介一邊燒肉,一邊燒泡菜,燒肉配燒熟咗嘅泡菜食更加香口,肉質唔韌而且油脂平均✨泡菜湯辣度同用料十足,天氣凍凍地最岩😋🦴韓式牛肋骨湯💰110單叫size會比拼盤套餐的更大碗,牛肋肉非常多 食極都仲有 尸撐棒,而且非常濃味但無味精,配飯食一流👍🏻暖胃之選老闆娘好好客🫶🏻周不時教我哋點樣燒好食同協助我地,餐點份量都好多,我地2人食唔晒,以上份量三個人嘅話絕對夠食無問題👍🏻👍🏻抵食

🐂牛肉拼盤A 💰560

🦴韓式牛肋骨湯💰110

• 牛肉拼盤A
  • 韓式牛肋骨湯
2023-12-13 488 瀏覽
🔸 牛肉拼盤 BBQ set   $560牛肉眼+牛肋骨肉+肩胛肉+板健肉  配大醬湯呢間烤肉店好搞笑,枱中央放咗一隻大烏龜,其實係一個大鐵盤,下面就起咗明火嚟灸熱,烤肉就可以喺呢個烏龜鐵盤上面進行灸燒,自己嚟動手燒特别過癮。如果喺天氣凍凍地嚟圍爐邊燒肉,鐵烏龜熱氣四散,大家暖笠笠,好正😚醬料除咗每人有豆瓣醬同豉油,仲有蒜頭粒同埋青椒粒,可以畀你隨意放喺個烤盤上面一齊燒;另外有四碟涼菜,分別係:西芹、紅蘿蔔、土豆絲同埋泡菜,仲有一藍生菜,可以畀你包住啲燒肉一齊食。個人覺得個韓國大醬湯比起日式料理嗰啲味噌湯好飲好多,因為佢裏面配料好足,有豆腐、蚌、青瓜粒、大蔥、冬菇粒同埋洋蔥,好有蔬菜味道,濃濃的一大碗湯,好好飲。特別鍾意呢道啲醬料,除咗一個傳統豆瓣醬外,仲有一兜咸蔴油,好香,將剛灼熱嘅牛肉放入咸蔴油裡蘸一吓,鮮牛肉就更好味喇。味道:8/10性價比:7/10🔸 韓式牛肋骨湯   $110  配一碗白飯呢個牛肋骨湯真係牛氣沖天,餐廳畀咗好多牛肋肉,煮得好軟糯,充滿鮮甜嘅牛肉味,湯汁有好濃鬱嘅牛味,湯裏面有啲粉絲,吸收滿咗啲牛肉味,又滑又好味。其實咁大鍋有咁多牛肋肉,都係一百蚊左右,可以講話
🔸 牛肉拼盤 BBQ set   $560

牛肉眼+牛肋骨肉+肩胛肉+板健肉  配大醬湯
味道:8/10
性價比:7/10

🔸 韓式牛肋骨湯   $110  配一碗白飯
呢個牛肋骨湯真係牛氣沖天,餐廳畀咗好多牛肋肉,煮得好軟糯,充滿鮮甜嘅牛肉味,湯汁有好濃鬱嘅牛味,湯裏面有啲粉絲,吸收滿咗啲牛肉味,又滑又好味。其實咁大鍋有咁多牛肋肉,都係一百蚊左右,可以講話抵食咁大件,如果下次一個人嚟,就叫呢個 傳統韓式牛肋骨湯,送碗飯,就可以食飽飽喇。
味道:7/10
性價比:8/10
2024-04-01 24 瀏覽
-呢排簡直就係韓國嘢上癮🤣收工後同男朋友嚟咗尖沙咀韓國街一試呢間BBQ😝記得好耐之前黎食嘅時候冇咁光猛 應該係裝修咗 對比落環境又乾淨咗啲😀六款前菜免費任添😉泡菜同埋魚腐片好正😜另外一提 就係好可愛佢用咗烏龜鐵板😂幾用心就係佢塊板係斜嘅 所以多餘嘅油就會流走😗牛肉拼盤💰$560 (跟泡菜湯或大醬湯)份牛肉拼盤上枱真係份量十足🤣提供左唔同嘅牛肉部份 真係岩晒牛魔王🐮❤️‍🔥分別有😏 牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉和板腱肉🤩當中我最鍾意一定係牛肉眼 大癲😚超級無敵大塊扒 跟住脂肪含量比較高,吃起來鮮嫩多汁,同埋好重牛肉味 啖啖肉😋泡菜湯💰(free)泡菜份量幾多 煲到好軟淋😆同埋湯入面都有啲豬五花腩片🐷仲有幾粒豆腐 索晒啲泡菜湯 好正😘韓式飲品💰$20食韓燒 冇理又唔飲韓國當地野飲呀😜涷冰冰 好爽 即刻解晒膩感 又可以再食過😍南대門 (尖沙咀)📍尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #性價比餐廳 #尖沙咀美食 #尖沙咀
呢排簡直就係韓國嘢上癮🤣
收工後同男朋友嚟咗尖沙咀韓國街一試呢間BBQ😝
記得好耐之前黎食嘅時候冇咁光猛
應該係裝修咗 對比落環境又乾淨咗啲😀

六款前菜免費任添😉
泡菜同埋魚腐片好正😜
另外一提 就係好可愛佢用咗烏龜鐵板😂
幾用心就係佢塊板係斜嘅 所以多餘嘅油就會流走😗

牛肉拼盤💰$560 (跟泡菜湯或大醬湯)
份牛肉拼盤上枱真係份量十足🤣
提供左唔同嘅牛肉部份 真係岩晒牛魔王🐮❤️‍🔥
分別有😏 牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉和板腱肉🤩
當中我最鍾意一定係牛肉眼 大癲😚

泡菜湯💰(free)
泡菜份量幾多 煲到好軟淋😆
同埋湯入面都有啲豬五花腩片🐷
仲有幾粒豆腐 索晒啲泡菜湯 好正😘

韓式飲品💰$20
食韓燒 冇理又唔飲韓國當地野飲呀😜
涷冰冰 好爽 即刻解晒膩感 又可以再食過😍

南대門 (尖沙咀)
📍尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖

#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #性價比餐廳 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #韓燒 #韓國餐廳 #南大門 #正宗韓國餐廳
2024-03-18 31 瀏覽
今次朋友 話想食韓國嘢,我哋就走去 尖沙咀出名嘅韓國街搵食, 呢間由韓國人主理既餐廳入到餐廳一坐低店員已經遞上清香嘅麥茶,點餐後店員就會安排好多碟前菜 泡菜 , 菠菜 ,魚糕 , 辣味生菜沙律等等, 唔夠可以refill添。我哋叫咗個牛肉拼盤 同炸雞。牛肉拼盤冇諗住份量咁大 😂,有肉眼、肋骨肉、肩胛肉、板腱肉,牛肉 肉味濃,肉質juicy又嫩 油脂分布平均, 最驚喜係塊肉眼, 很大塊 又厚身,牛肉油花好靚又新鮮,咬落無筋 肉質好 嫩滑 ,完全唔會覺得難咬😋真心推介好食👍🏼拼盤仲 包咗個湯, 泡菜湯或者大醬湯,我哋揀咗大醬湯,裡面有蜆 、菇、洋蔥、豆腐、翠肉瓜等,材料豐富,味道鮮甜👍🏻
今次朋友 話想食韓國嘢,
我哋就走去 尖沙咀出名嘅韓國街搵食,
呢間由韓國人主理既餐廳
入到餐廳一坐低店員已經遞上清香嘅麥茶,
點餐後店員就會安排好多碟前菜 泡菜 ,
菠菜 ,魚糕 , 辣味生菜沙律等等,
唔夠可以refill添。
我哋叫咗個牛肉拼盤 同炸雞
牛肉拼盤冇諗住份量咁大 😂,
最驚喜係塊肉眼, 很大塊 又厚身,
牛肉油花好靚又新鮮,咬落無筋 肉質好 嫩滑 ,
完全唔會覺得難咬😋真心推介好食👍🏼
拼盤仲 包咗個湯, 泡菜湯或者大醬湯,
我哋揀咗大醬湯,
2024-03-15 24 瀏覽
難得平日放假緊係約朋友去行街食飯,平日行街食飯特別舒服。行到咁上下去韓國食嘢仲唔洗等位,正。📍尖沙咀 南門bbqNAM DAE MOON Korean B.B.Q. Restaurant 🌟🐖豬肉拼盤(A)💰450如果有選擇困難症可以考慮叫set,包括:1️⃣五花肉 :五花肉韓燒必備,五花肉肥瘦各半燒完好香口。2️⃣護心肉:護心肉肉質比較厚實小小,鐘意食肉嘅你一定好鐘意3️⃣醬醃薄切五花腩:薄切五花腩個醬汁好惹味,食完完全冇油膩感4️⃣豬頸肉:豬頸肉好香脆爽口5️⃣大醬湯:有好多蜆肉,翠玉瓜同蔬菜,味道岩岩好唔會太咸,飲大醬湯或麵豉湯最怕太咸。🌟必食推薦:🥩肩胛牛肉💰240牛肉雪花超靚,牛肉味濃厚,新鮮,食完又想再食。老闆娘仲好好人送左一碟菜比我哋,好開心係佢自己調味,酸酸辣辣好開胃🥳🥳🥳總括:南門bbq由老闆到員工都係韓國人,味道正宗 ,食材新鮮,店內播緊韓國歌好似自己置身係韓國咁。店員服務態度好好,大家都可以考慮平日去尖沙咀去韓國街食下野,最緊要唔洗等位。📍南門bbq尖沙咀金巴利道65-67太平洋大廈地下2號舖10分滿分)價錢:7.5/10味道:7.5/10環境:8/10 #hkfoodie #hki

📍尖沙咀 南門bbq

🌟🐖豬肉拼盤(A)💰450
如果有選擇困難症可以考慮叫set,包括:
1️⃣五花肉 :五花肉韓燒必備,五花肉肥瘦各半燒完好香口。

4️⃣豬頸肉:豬頸肉好香脆爽口

🌟必食推薦:🥩肩胛牛肉💰240
牛肉雪花超靚,牛肉味濃厚,新鮮,食完又想再食。

📍南門bbq
尖沙咀金巴利道65-67太平洋大廈地下2號舖

10分滿分)
價錢:7.5/10
味道:7.5/10
環境:8/10
#hkfoodie #hkigers #hkig #hkblogger#chansfoodie.hk#hkrestaurants
#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood
#hongkongtravel #hongkonginstagram
#hongkongfoodblogger
#hongkongcafe #explore #explorehongkong

#尖沙咀美食 #尖沙咀 #bbq #韓國🇰🇷燒烤 #牛肉 #豬肉
2024-03-15 21 瀏覽
原本月頭有機會去韓國 但臨時取消左唯有係香港搵啲韓國野食去發洩我地既心頭之恨啦!係最多韓國野食既金巴利街行左陣到行番去金巴利道見到啲menu都望下睇下既我地突然有位「阿揸師」同我地介紹佢既餐牌然後佢係用韓文溝啲英文咁介紹嘩 成件事 令我地瞬間好似去左韓國咁所以我地立即決定入去食!一入到去見到個爐 咦 係隻龜黎架 真係未見過!睇到個menu,有好多唔同既set有只係普通牛,又有啲加左啲靚既牛,有只係普通豬,又有加左啲靚既豬!咁難得黎到(講到好似真係去左韓國咁)咁就叫個靚啲既牛set,因為見佢都係差100蚊,然後覺得要有啲豬,所以再加多個五花肉!牛肉拼盤B ($660) 佢又無話一定無for 2或者幾多人既但佢呢個set就會有醬醃特級牛肋骨,特級牛肋骨,醬醃板腱肉,牛肋骨肉同埋仲可以揀大醬湯或者泡菜湯 一碗然後加左個普通五花肉(180g)($160)同真係係韓國餐廳一樣 一野上哂所有伴菜,泡菜,醬,大蒜,生菜所有野!佢啲生菜真心塊塊都好靚!呢個係好開心!平日去買菜要塊塊都靚都唔易呀真心!見到咁靚既配菜!急不及待即刻燒幾塊!我地一開始燒牛肋骨肉覺得都幾唔錯,始終包哂啲配菜都真係無的輸架喇!但
原本月頭有機會去韓國 但臨時取消左
唯有係香港搵啲韓國野食去發洩我地既心頭之恨啦!
係最多韓國野食既金巴利街行左陣到行番去金巴利道
見到啲menu都望下睇下既我地
突然有位「阿揸師」同我地介紹佢既餐牌
然後佢係用韓文溝啲英文咁介紹
嘩 成件事 令我地瞬間好似去左韓國咁
所以我地立即決定入去食!

一入到去見到個爐 咦 係隻龜黎架 真係未見過!

睇到個menu,有好多唔同既set
牛肉拼盤B ($660)

佢又無話一定無for 2或者幾多人既

然後加左個普通五花肉(180g)($160)
同真係係韓國餐廳一樣

一野上哂所有伴菜,泡菜,醬,大蒜,生菜所有野!
見到咁靚既配菜!急不及待即刻燒幾塊!

但係當我地再試埋啲醬醃既板腱肉同醬醃特級牛肋骨!真係即刻比下去!番唔到轉頭!呢兩款醬醃都超級好食!入口林,味道醃得好入味!唔包配菜生菜就咁食都夠開心!唔想曬左啲牛,我地完全唔加任何配菜食哂佢地!

至於五花肉燒到脆脆咁都超級開心!係要小心啲骨😅但係包埋啲菜真係好開心!唔會覺得好油,唔好覺得好膩!但下次會想試下薄切五花肉!好似都幾吸引!
而跟餐既湯我地揀左大醬湯,大醬湯好足料!有豆腐有蜆肉!只係有少少大醬同水分開既感覺,煲得唔太入味,但食完啲燒肉,飲下個大醬湯都幾唔錯,感覺好似清清個口咁無咁乾!

除左燒肉,我地覺得佢既泡菜都好出色,辣得黎唔搶喉,夾埋五花肉食,再清一清啲肥肉味,一流呀!
我相信我每次掛住韓國,都可以黎搵一搵「阿揸師」!
「阿揸師」仲話佢有間唔韓燒既,下次唔想燒既,又再幫襯下「阿揸師」既唔燒版本!
韓燒黎講,佢地無周圍油林林,店員又好好,我地坐埋左一邊,佢地都幫我地將啲野食放埋我地個邊,食完既好快就會幫我地收走等我地多啲位擺其他野!
2024-03-13
主打BBQ呢度簡直就係肉食者嘅天堂🤤 選擇多到本menu成本字典咁厚🤣 食燒肉之餘仲可以叫好多款韓式料理💕 見到佢哋嘅lunch Menu好抵食,下次再試吓先⭐️ 牛肉拼盤 ($530)🥩呢個拼盤好抵食,一大盤🐄 肉眼、肋骨肉、肩胛肉、板腱肉,仲包埋大醬湯~大大塊厚肉嘅肉眼扒係主角!剪好後先放肥嘅部份燒會無咁易燶~燒到剛好熟,多汁嫩滑嘅肉眼,用生菜🥬包住、泡菜、醃蘿蔔等前菜食,非常衝擊味蕾,好滋味😍而燒肩胛肉都一樣咁美味。肉質較結實,肥瘦適中。而燒板腱肉,個質地幾緊實,咬落去又有少少嚼勁。燒牛肋骨肉脂含量豐富且嫩滑,肉脂溶解晒後好入味,雖然全部肉但包生菜食好健康✨⭐️ 大醬湯🍲拼盤包埋嘅大醬湯真係幾出色。湯底濃郁,煮到熱滾滾,滿滿嘅韓國大醬嘅味道,夾埋啲蔬菜同海鮮細配,又解膩又開胃。⭐️ 海鮮煎薄餅 ($110)薄餅底煎得香脆金黃,餡料有各款新鮮海鮮,入口軟綿,加埋醬油仲有種鮮味爆發嘅感覺,真係鮮甜多汁,好吸引呀!💰HKD 350 p.p for Dinner📍 南대門 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道75號東南大樓地舖

⭐️ 牛肉拼盤 ($530)🥩

⭐️ 大醬湯🍲

⭐️ 海鮮煎薄餅 ($110)

💰HKD 350 p.p for Dinner

📍 南대門 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道75號東南大樓地舖
牛肉拼盤
海鮮煎薄餅
牛肉拼盤
2024-03-01 32 瀏覽
去尖沙咀韓國街食韓式燒烤 依間幾抵食,而且選擇好多💕 有燒烤、湯類、炸雞等等,實有一樣嘢啱食☺️ 今次食齊烤牛豬雞,滿足晒三個願望✨✌🏼肩胛肉(180g) $240: 牛肩胛肉有口感,而且肉味濃😆 用生菜包住食,仲可以加蒜片同青椒👍🏼五花肉(180g) $160: 肥瘦均勻,面層嘅肥肉有少少焦香,非常吸引😍雞肉 $150: 用醬料及麻油醃過,非常香口! 雞皮煎香園令味道更加突出😚海鮮豆腐湯 $90: 有蝦、蜆、豆腐、翠玉瓜,泡菜唔會好辣,配埋飯更加溫飽😜

肩胛肉(180g) $240

五花肉(180g) $160
: 肥瘦均勻,面層嘅肥肉有少少焦香,非常吸引😍

雞肉 $150

海鮮豆腐湯 $90
: 有蝦、蜆、豆腐、翠玉瓜,泡菜唔會好辣,配埋飯更加溫飽😜

2024-02-20 36 瀏覽
🐷🐷🐷🐷🐷同朋友行過尖沙咀條韓國街,搵咗好耐終於見到一間滿足到我哋又想食熟食又想燒肉嘅願望,而且環境唔會過於擠迫,坐得都幾舒服。前菜嘅種類好多,除咗食物之外又點可以少得燒酒,我哋叫咗兩支柚子燒酒 ($80/1) ,一路食一路飲🍻▪️牛肉拼盤 ($560) 入面包括咗 牛肉眼/牛肋骨肉/肩胛肉/板腱肉/泡菜湯 或大醬湯。一上枱嘅時候我哋都俾佢嘅份量嚇親,牛肉眼係有一整塊🥩 長過我地塊面😂 燒得七成熟就啱啱好,牛味濃之飲連埋脂肪一齊食會油香四溢🍖 另外板腱肉比較適合怕肥嘅女士,脂肪比例較少,而且切得薄薄地,食完冇咁內疚。用生菜加上豆瓣醬同埋泡菜一齊食,口感層次更豐富同無咁油膩🥬大醬湯嘅用料十足,入面有蜆,翠玉瓜,豆腐等等,喺個石鍋上面熱辣辣上枱,忍唔住成碗飲晒👅〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️半半炸雞 原味甜辣醬 ($190)甜辣醬辣得都幾惹味,份量一樣係翻晒規🥹 一碟,加埋大約有一隻雞咁大份。外皮炸得香脆,沾上甜辣醬都唔會淋咗~ 同場加映炸韓式餃子,入面嘅餡料都唔少,而且仲保持到好濕潤。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️💰$910+10%/2 person📍南대門 (尖沙咀)尖沙咀
🐷🐷🐷🐷🐷

▪️牛肉拼盤 ($560)

▪️半半炸雞 原味甜辣醬 ($190)

💰$910+10%/2 person
📍南대門 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖
💭呢幾日咁凍,大家出街食飯會唔會專登去d 食完暖笠笠既餐廳呢~今日突然好想食油滋滋既燒肉,所以就黎左韓國街揀左間餐廳黎試~呢間餐廳既前菜有好多款!燒肉的話仲會有生菜比我地包住d肉肉食添!🌸五花肉 HKD 160食韓燒點可以無五花肉!油滋滋既五花肉雖然油膩但滿足!🌸牛肉拼盤配大醬湯 HKD 560呢個牛肉拼盤真係好多款肉!有牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉同埋板腱肉~基本上四款肉既質感都好唔同~有驚喜~大醬湯帶點微辣~飲完真係暖笠笠~

🌸五花肉 HKD 160
食韓燒點可以無五花肉!油滋滋既五花肉雖然油膩但滿足!

🌸牛肉拼盤配大醬湯 HKD 560
大醬湯帶點微辣~飲完真係暖笠笠~
2024-01-25 33 瀏覽
好耐無食韓式燒肉,又想炸雞,到尖沙咀韓國街行下,見到南大門BBQ由韓國人主理,價錢實惠,套餐選擇多款。入到去,環境舒適,服務好。🌟#前菜小食︰泡菜共六款泡菜,好豐富吸引!傳統常見有芽菜、大白菜,白蘿蔔,味道好正宗,唔會太辣,好開胃。另有薯塊、西蘭花及牛膀,味道清,少量的調味,都好好食。🌟#甜辣醬炸雞(6件)必試!甜辣醬唔會令到炸雞的脆皮變質,滿滿的汁沾滿每一舊炸雞,甜味較重小小辣,十分香脆的外殼之下雞肉依然鮮嫩多汁,好好食!🌟#牛肉拼盤(牛肉眼/牛肋骨肉/肩胛肉/皮腱肉/泡菜湯)牛肉拼盤份量超級多,含5款高質牛肉,脂肪分佈均勻,入口軟滑,每款肉類都肉汁飽滿,肉味香濃。將燒好的牛肉前成條狀,配上生菜同泡菜包住一齊食,勁好食,清新開胃,香口惹味!🌟#泡菜湯有驚喜!想不到套餐的泡菜湯份量十足,熱辣辣,滿滿的食材有豆腐泡菜同肉,泡菜味濃郁小辣,好好飲,為此餐一個圓滿的總結。超值又好味,值得再試。

🌟#前菜小食︰泡菜

🌟#甜辣醬炸雞(6件)

🌟#牛肉拼盤(牛肉眼/牛肋骨肉/肩胛肉/皮腱肉/泡菜湯)

🌟#泡菜湯

超值又好味,值得再試。
  • 泡菜湯
  • 肩胛肉
  • 韓燒
2024-01-24 31 瀏覽
店名: 南대門地址: 尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖尖沙咀站 B1 出口,行7分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5안녕하세요~近排睇完《單身即地獄3》,突然好掛住韓燒🍖!之前都有講過尖沙咀韓國街📍其實聚集左各式各類既韓國餐廳🇰🇷~今晚行完街就沿住金巴利街睇下沿途有咩韓國菜好食🥢,見到一個oppa👨🏻好熱情係門口招呼👋🏻,而且環境空間幾寬闊🤩,就決定食呢間✔️!店內職員大多為韓國local🤗,老闆娘亦係居港多年的韓國人☺️,咁地道梗係試下佢地既韓式燒肉🥓&炸雞🍗~一坐低就見到枱中央放咗一隻鐵製既大龜背🐢,下面就用明火灸熱🔥,而且微傾斜令尾部可以去油🤩,鐵龜背熱氣四散💨,好適合冬天嚟取暖☃️!但要注意小心燙傷⚠️!豬肉拼盤Set B ❤️❤️❤️❤️$450嗌完店員就會立刻送上韓式前菜🇰🇷,包括酸辣既泡菜🌶、脆口既大豆芽菜🌱、微辣既生菜🥬、麻油香既翠玉瓜同辣青瓜蘿蔔🥒。每款各有特色,都令人非常開胃🤤!我地嗌既豬肉拼盤Set B包括豬肋骨🍖、傳統辣醬醃五花肉🌶️、梅花肉🐖、薄切五花腩🥓,食到唔同口感好滿足😻~個人最推介傳統辣醬醃五花肉👍🏻,經醃製既五花肉油脂比例唔會太高🤗,好入味
店名: 南대門

地址: 尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖
尖沙咀站 B1 出口,行7分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

豬肉拼盤Set B ❤️❤️❤️❤️
嗌完店員就會立刻送上韓式前菜🇰🇷,包括酸辣既泡菜🌶、脆口既大豆芽菜🌱、微辣既生菜🥬、麻油香既翠玉瓜同辣青瓜蘿蔔🥒。每款各有特色,都令人非常開胃🤤!我地嗌既豬肉拼盤Set B包括豬肋骨🍖、傳統辣醬醃五花肉🌶️、梅花肉🐖、薄切五花腩🥓,食到唔同口感好滿足😻~個人最推介傳統辣醬醃五花肉👍🏻,經醃製既五花肉油脂比例唔會太高🤗,好入味🌶️得黎將豬肉既香味帶出😍,啱曬今日想食重口味既我😈!醬料方面除左每人有一碟豆瓣醬🫘同海鹽黑椒芝麻油🧂外,仲有蒜粒🧄同埋青椒粒🫑,仲有送上一籃西生菜🥬,供食客包住燒肉🥓一齊食,食落都健康啲💪🏻,又可以減輕油膩感☺️。另外,Set仲包括大醬湯🍲,湯底非常濃郁而且份量非常多😋,內有蜆肉🐚、翠玉瓜🥒、豆腐🥡、香菇粒🍄、洋蔥🧅,非常足料🤩~

甜辣醬炸雞 ❤️❤️❤️❤️
雞肉完美地裹上炸粉🍗,雞肉部份非常軟腍易咬☺️,就算雞胸部份都好嫩滑🤤,而且沾上甜辣醬更開胃🥰!份量足一隻雞外仲有3隻韓式炸菜肉水餃🥟,水餃既包法好似一個元寶💰,而且餃子內有粉絲,食落唔會滯🙅🏻‍♀️,再蘸上甜辣醬🌶️,非常惹味☺️!