招聘中
$23,000-$27,000
月薪 (面議)
$17,000-$21,000
月薪
更多筍工 (5)
餐廳: Harlan's
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
同老公慶祝生日 一年一度當然要用心選擇♥️老公一向鍾意食西餐🍽今年揀左早前朋友推薦既餐廳位於尖沙咀商場的 Harlan's📍-這間以fine dining 為主🍴海景餐廳 視野好好🏙而且環境舒服 絕對好岩特別日子來❣️食物方面係以set 好既4 courses / 6 courses 選擇📝我地就揀左4 courses, 會有2個前菜、一個主食同一個甜品🔍仲可以加錢有wine pairing 🍷唔好酒既我地就無揀!-前菜方面,我揀左parma ham, melon withChilled soup🥣係有龍蝦肉的哈蜜瓜凍湯🥄龍蝦肉係食得出既鮮味,好彈牙!😁-我再揀左Japanese Matsuba Crab 係有海膽配上面的蒸蛋🥚店員特別提醒要伴好先好食🥄食落好鮮,不過有少少偏咸❗️-老公除了同我一樣點了凍湯做前菜外,仲點左Gold Ostra Regal no.1 oyster🍥配上特別製作的自家製西瓜汁🍉生蠔好大隻的確好鮮味呀😋-主食方面,我揀左A4 wagyu striploin(sautéed porcine mushroom,black Truffle mashed potato🥩油
同老公慶祝生日 一年一度當然要用心選擇♥️
老公一向鍾意食西餐🍽今年揀左早前朋友推薦既餐廳
位於尖沙咀商場的 Harlan's📍
這間以fine dining 為主🍴海景餐廳 視野好好🏙
而且環境舒服 絕對好岩特別日子來❣️
係有龍蝦肉的哈蜜瓜凍湯🥄
龍蝦肉係食得出既鮮味,好彈牙!😁
店員特別提醒要伴好先好食🥄
食落好鮮,不過有少少偏咸❗️
老公除了同我一樣點了凍湯做前菜外,
配上特別製作的自家製西瓜汁🍉生蠔好大隻
的確好鮮味呀😋
油脂滿滿,一食落完全感受到滿滿牛味❤️
不過真係唔可以食得多 會太膩😛
老公揀左Iberian pork pluma 軟硬適中🔎
食落相對較淡,但反而唔會膩
如果怕油脂太重,可以試呢個呢✅
甜品送上前會有檸檬,菠蘿雪芭🍧
酸酸甜甜正清一清口中的味道呢!
甜品有驚喜,係Brie cheese cake 仲配上爆谷🍰
唔會太甜 好紮實的cheese cake 好食😁
好精緻既餐點,服務用心🏙
的確好岩fine dining, 當然價錢不算便宜⚠️
同埋建議先book位,可以預留海景位置!🏙
parma ham, melon (Chilled soup,slow cooked lobster,home grown organic mint oil)
Gold Ostra Regal no.1 oyster
Japanese Matsuba Crab