2023-06-25 52 瀏覽
今日同咗朋友去呢一間「德美壽司」一入到嚟嘅感覺已經十分不錯,環境夠闊落裝修亦都好靚。再睇一睇個餐牌,食物嘅款式非常之多,賣相都好吸引。搞到我地揀咗好耐先決定到食咩好。講返重點先,我哋總共叫咗加州卷、鐵板牛柳粒、厚切三文魚片,鰻魚飯同埋日式烏冬。首先想講佢哋每一樣嘅份量都十分之多。加州卷($49)嘅體型比起平時見到嘅大好多,啲配料亦都塞到滿一滿。一啖食晒擺落口,個口感真係無敵。然後就係鐵板牛柳粒($88),唔止個牛柳粒入口即溶非常惹味,其他配埋嘅薯蓉、南瓜,粟米同埋洋蔥都十分之好食。絕對係我食過嘅鐵板牛柳粒之中最好食嘅!跟住就係厚切三文魚($66)。呢一碟三文魚雖然得5塊,但係每一塊都十分厚身同埋新鮮,食落口感同味道一流,一啖食晒十分之滿足。唯一可以進步嘅地方係個Wasabi味都唔太夠,個人覺得可以再搶鼻啲。再嚟就係個鰻魚飯($100)首先鰻魚做得好夠味好出色,飯身咬落好有口感。份量好多,齋食一個都已經夠晒飽肚。最尾就係鍋燒烏冬($70)可能因為成餐飯有太多驚艷嘅位同埋前幾個菜做得太出色。呢一個烏冬稍為失色咗啲。雖然係咁樣講,但其實味道都唔差,配料都有好多。最有印像係天婦羅好好食,好大條
最尾就係鍋燒烏冬($70)可能因為成餐飯有太多驚艷嘅位同埋前幾個菜做得太出色。呢一個烏冬稍為失色咗啲。雖然係咁樣講,但其實味道都唔差,配料都有好多。最有印像係天婦羅好好食,好大條好有口感。
最後餐廳亦都好貼心咁免費送咗一個甜品泡芙俾我哋。
總括嚟講,呢一間德美壽司價位中等,食物質素同埋份量絕對對得起個價錢。所有嘢都做得好好,絕對係我返食嘅不二之選!

人均消費$187左右
Janna 翻撻指數:9/10🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢