通常落雨唔知去邊到好,就會想坐Café。一直都聽聞呢一間嘅朱古力好出色,所以食飽飽都特登過嚟坐吓,試吓佢嘅朱古力。以前曾經喺到食過主食,覺得味道還好。所以今次特登過嚟淨係食甜品,最後反而係期間限定嘢飲令到我覺得驚喜。‣ Crazy Chocolate $55 ⭐️⭐️⭐️✨話明係痴_線朱古力,佢一拎上枱嗰陣就覺得佢嘅邪惡指數爆燈。我覺得佢嘅朱古力味都幾算重,但係本身個底唔算話好甜,佢係靠面頭嘅朱古力碎拎啲甜味,而我覺得白朱古力喺入面嗰陣味好突出,不過我自己個人唔算好鍾意白朱古力。嘢飲就真係打卡一流,但係未至於去到話好好飲或者超級濃郁,佢入口嘅時比較暖,再熱少少就好啦。‣ Orange Mocha $53 (+$5 Oat Milk) ⭐️⭐️⭐️⭐️✨我見到佢特別標註有酒精成份,但係其實入口嘅時候唔覺,我係飲唔出有酒味。因為唔想飲太多牛奶太肥,所以轉做燕麥奶,但係我覺得味道好出色。入口嘅時候真係飲得出有咖啡味、燕麥奶嘅味道同埋好濃郁嘅香橙味,而我覺得佢嘅香橙味令到成杯嘢飲好fresh,將咖啡嘅香味提升,橙嘅味道啱啱好、唔會話好酸或者好甜,所以第一啖飲完之後已經好鍾意。可惜呢一款寫咗係期間限定,開心係

‣ Crazy Chocolate $55 ⭐️⭐️⭐️✨

我見到佢特別標註有酒精成份,但係其實入口嘅時候唔覺,我係飲唔出有酒味。因為唔想飲太多牛奶太肥,所以轉做燕麥奶,但係我覺得味道好出色。入口嘅時候真係飲得出有咖啡味、燕麥奶嘅味道同埋好濃郁嘅香橙味,而我覺得佢嘅香橙味令到成杯嘢飲好fresh,將咖啡嘅香味提升,橙嘅味道啱啱好、唔會話好酸或者好甜,所以第一啖飲完之後已經好鍾意。可惜呢一款寫咗係期間限定,開心係飲完覺得唔會後悔。

‣ French Cat Toast & Ice cream $68 ⭐️⭐️⭐️
佢嘅賣相都好靚,但係其實影相嗰陣冇特別留意係咪真係喵喵造型。因為多士上面已經有雪糕,所以都冇特別附上糖漿,而我覺得就咁蘸雪糕食都已經好甜。第一啖食落嘅時候覺得蛋味都好濃,但係食到最後嘅時候開始食到一啲油膩感,嗰下就覺得唔係太想再食。不過呢個價錢我覺得係幾抵食嘅,兩個人分享係唔錯的。如果俾我再揀多次,我可能會試吓食卷蛋。

#foodbara_diary