2023-08-07 165 瀏覽
今日終於黎到位於金巴利道77號既8鍋臭臭鍋,呢度地方闊落,坐得好舒服,唔會好似一啲火鍋店咁位貼位,就算滿座都坐得舒服。湯底選擇好多,今次揀咗招牌臭臭鍋同酸辣羊肉鍋。招牌臭臭鍋湯底清甜,入面款式多,臭豆腐好夠入味,鴨血大大舊,有置身於台灣嘅感覺。仲有驚喜嘅鵪鶉蛋,唔係好多地方食到。酸辣羊肉鍋:酸酸辣辣咁,配合羊肉好夾,今次仲叫咗增量羊肉,份量好多,食肉一族啱晒,另外加左鬼椒,辣得來有種獨特風味,食辣人士必食👍🏻👍🏻另外依加做緊優惠一口臭豆腐,正宗台式臭豆腐,酥脆外皮,軟滑豆腐,鍾意食台式臭豆腐人士不容錯過。另外仲叫咗一客油炸鬼,金黃香脆,點落啲湯度吸晒湯嘅精華,正👍🏻👍🏻👍🏻另外,叫咗兩杯嘢飲,分別係香芋奶茶同凍柑桔檸檬梳打,香芋奶茶芋頭味充足,又唔會太甜,正!至於凍柑桔檸檬梳打夠晒清亮,啱晒夏天飲👍🏻👍🏻台式臭臭鍋,10分好食鍾意食台式嘢嘅人,不容錯過👍🏻👍🏻

招牌臭臭鍋

酸辣羊肉鍋

鬼椒

一口臭豆腐

油炸鬼

金桔檸檬梳打和香芋奶茶

台式臭臭鍋,10分好食
鍾意食台式嘢嘅人,不容錯過👍🏻👍🏻
招牌臭臭鍋
酸辣羊肉鍋