資訊:

🎀尖沙咀。花大錢吃聖誕大餐 究竟值唔值?🎀🪄店名* #LabEatRestaurant&Bar🔮地址* 尖沙咀金巴利道87-89號僑豐大廈地下1-2號舖🔮🗾分店地區🗾 尖沙咀,旺角💰價錢$2076 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_尖沙咀剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵聖誕節到 當然唔少得出去食大餐拉🍽️其實都預左貴到痴線 但都要有啲儀式感🤣揀左呢間都幾多好評既西餐 save左系list到都頗耐 餐廳唔算特別大 整體佈置幾氣氛既有特色 環境乾淨企理✨顏色以Tiffany Blue為主色調 燈光偏暗製造浪漫氣氛 服務態度很有禮貌 而且每一個餐點都換更換餐具及碟 亦會悉心介紹~🍽️食物質素🍽️見到大部分十分都係主要食海鮮及扒 個人覺得如果唔係聖誕節食 其實應該就會開心好多 因為聖誕會將所有價錢加多一截😂但如果以今次價錢就其實唔太划算 可能我地比較大食 所以最後食完都要出去食翻啲小食先夠飽😶X’Mas Set Dinner for Two$1888—————👀評分💖💖💖💖餐包餐包同平時
🎀尖沙咀。花大錢吃聖誕大餐 究竟值唔值?🎀

🪄店名* #LabEatRestaurant&Bar
🗾分店地區🗾 尖沙咀,旺角
💰價錢$2076 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🍽️食物質素🍽️

X’Mas Set Dinner for Two$1888
—————
餐包
餐包同平時食開既有少少分別 佢系有幾層 所以幾有口感 如果熱上會更加正

前菜
🪄法國生蠔及海膽和蟹肉
生蠔鮮味幾濃郁 唔會太重海味或金屬味 所以好易入口 而且幾肥美 海膽份量不算多 但幾鮮甜 蟹肉都唔錯 唔會有急凍味~

👀評分💖💖💖
頭盤
🪄解龍魚子醬及煙燻鰻魚撻
尺寸比較偏迷你 食落似吞拿魚多d 魚子醬味道唔算好出 但甘多款頭盤佢系已經比較出色🤣

🪄西班牙黑毛豬及無花果
黑毛豬無咩味 加上無花果無太夠甜 一般般

🪄加拿大牡丹蝦刺身
無法理解呢樣野 唔知食緊啲咩😂

🪄法國鵝肝醬
呢個襯搭好怪 上面系有層好似咖啡果凍既東西帶甜味 鵝肝醬又係咸既🤣更加無法理解

👀評分💖💖💖
餐湯
🪄法式龍蝦湯
龍蝦湯偏稀身 之後一細舊龍蝦肉 配超大舊番茄 但偏酸 龍蝦湯味道唔太夠濃 一般~

🪄法國姬松茸菇湯
呢款湯比上面龍蝦湯好飲 但都係偏水狀

主菜
🪄M8澳洲和牛西冷
主菜應該系成個餐廳最出色既野食 我對呢個和牛西冷幾滿意 油脂感好足 口感食落系以油脂為主 不帶有咬口既韌度 而且五成熟煎得剛好 呈粉紅色 賣相不錯 但飽腹感一般😂

🪄熔岩法國芝土焗龍蝦
上菜時先會拿開圈 製造熔岩感覺 芝士味好濃好足 龍蝦肉份量幾多 底部會有薯蓉 幾有口感~

👀評分💖💖
甜品
🪄餅甜仁杏白蛋斷莓雜酒紅配絲慕力古朱白
🪄脆脆仁杏果心開喱嗜梨啤多土配絲慕果心開
甜品賣相好有節日氣氛 造型幾靚 可惜味道一般般 外層朱古力太甜 入面慕斯蛋糕都唔錯 但兩款蛋糕內餡都係梅果味 味道好酸 唔算太好食😫

特飲
🪄奶蓋玫瑰烏龍茶特飲*2
由於我地唔飲酒 叫左兩杯都係特飲 估唔到又幾大杯🤓甜度剛好 賣相好靚 味道唔錯

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️