OPPA Coffee Bar Restaurant

2018-03-03 88 瀏覽
朋友剛從台灣旅遊回來,提議想吃韓國菜,前排有朋友食完推薦我食呢間Oppa韓國餐廳,一於就黎試下!一早卜左位所以唔洗等位即刻入得~ 呢度環境都幾簡約,牆壁木架擺放左一排排韓國唔同口味既燒酒,電視長期播著K-pop,感覺處於真。韓國小餐館咁我地叫左三樣野另加一枝韓國黑啤🍺有醬油炸雞,Jumbo拉麵,仲有韓式蒸餃子先講講醬油炸雞,炸雞外皮香脆,內裡肉既口感嫩滑Juicy,食落唔會過油,而且仲帶微微既醬油香Jumbo拉麵則選用左辛辣麵,另外包含唔同既配料,如雞蛋,芝士,紫菜碎,蔥花,年糕,魚糕等等。麵條有嚼勁,食落微辣韓式蒸餃子有五大隻,餡料爆多之餘亦好有韮菜香韮菜愛好者必叫另外叫既韓國黑啤🍺入口麥味唔會太濃,飲落甜甜的,感覺好fresh配炸雞是perfect match大滿足的晚飯

先講講醬油炸雞炸雞外皮香脆,內裡肉既口感嫩滑Juicy,食落唔會過油,而且仲帶微微既醬油香
醬油炸雞

Jumbo拉麵

韓式蒸餃子有五大隻,餡料爆多之餘亦好有韮菜香
韮菜愛好者必叫
韓式蒸餃子