OPPA Coffee Bar Restaurant

平日夜晚嚟都幾多人食,最好嚟之前book定位~之前嚟都係都係韓國oppa,而家變晒做香港嘅oppa💁🏻‍♂️1️⃣ 雞肉蛋漿熔岩炒飯 $168🤍5/5🌩有oppa親身喺你面前用直火鐵板燒,撈埋俾你為你服務💁🏻‍♂️🌩好多好多芝士,啖啖拉芝💕好似我咁鍾意芝士嘅朋友,一定唔可以錯過✨🌩直火燒出嚟嘅蛋香配上芝士紫菜,再加上嫩滑嘅雞肉,真係越食越肚餓😋食完好想再encore⭐️2️⃣ 馬鈴薯排骨湯 $148 🤍3/5🌩湯底有少少辣同埋偏鹹,有啲似辛辣麵個湯💦🌩排骨份量唔少😆而且幾多肉唔會話成條都係骨,而且幾彈牙亦冇因為滾湯就老曬😋食落有啲似豬扒🤣🌩薯仔煮得好腍😋同埋有好多拌菜,都煮得好入味😌🌩以為會跟個飯點知原來冇💦建議可以加個飯做湯飯😄3️⃣ 韓式豬手 $238🤍4/5🌩等咗半個鐘先上,店員話即製唔知係咪既燒呢💦💦🌩豬手份量好多,半隻手臂咁長😆切好連埋條骨一齊上,而且切得厚薄適中易入口👍🏼🥲🌩 豬手肥瘦尚算均勻,肉質偏腍配上骨膠原嘅彈牙jeng呀💕味道上少少黑椒鹽調味,食落更有風味😋🌩 伴菜有生蒜同埋生菜,不過比起豬手份量唔係好夠💦🌩另外仲有鮮蝦醬,細細隻嘅蝦仔鹹鹹地同豬手一齊食幾吊味😋
平日夜晚嚟都幾多人食,最好嚟之前book定位~

1️⃣ 雞肉蛋漿熔岩炒飯 $168🤍5/5

2️⃣ 馬鈴薯排骨湯 $148 🤍3/5
🌩湯底有少少辣同埋偏鹹,有啲似辛辣麵個湯💦
🌩薯仔煮得好腍😋同埋有好多拌菜,都煮得好入味😌
🌩以為會跟個飯點知原來冇💦建議可以加個飯做湯飯😄

3️⃣ 韓式豬手 $238🤍4/5
🌩等咗半個鐘先上,店員話即製唔知係咪既燒呢💦💦
🌩 伴菜有生蒜同埋生菜,不過比起豬手份量唔係好夠💦
🌩另外仲有鮮蝦醬,細細隻嘅蝦仔鹹鹹地同豬手一齊食幾吊味😋

雞肉蛋漿熔岩炒飯
馬鈴薯排骨湯