2022-12-31 93 瀏覽
💗餐廳以粉紅色做主題 ,好啱同閨密去食飯,少女心滿滿。一入門口已經有一隻超吸睛嘅巨型粉紅色花花熊啤啤,仲有大量粉紅色卡位,坐得夠晒舒服。仲有一個兒童遊樂場位置,啱晒帶小朋友去食野嘅家庭可以俾小朋友放電,大人可以專心食野🥢醬料區有好多款醬料 ,牆上面仲有唔同配搭嘅推介。仲有前菜同生果,前菜有花生、木耳、青瓜,夠晒開胃🍲長生抗癌松茸野菌鍋我地揀左單鍋,湯底清甜,野菌味香濃,入面有唔少本菇、蟲草花、冬菇等。🐮牛肉選擇有好多 仲有手切牛。我地揀左精選牛肉拼盤,一次過可以試到五款牛,有安格斯牛小排、巴西牛舌、美國肥牛丁、美國牛板腱、安格斯封門柳。🐮當中最好食係安格斯牛小排,油脂平均,牛味香濃,有入口即溶嘅感覺封門柳厚薄適中,肉質嫩滑🐷日本香肩白豬肉片豬肉薄切,相比牛肉比較少油脂,食落比較有咬勁呢到嘅配菜多數都有半份揀,啱晒兩個人黎食🐮牛肉丸牛肉丸好爆汁juicy🐙墨魚丸墨魚爽口彈牙,有墨丸細粒增加口感🐂黑毛肚以片上嘅黑毛肚,食落新鮮,淥耐左都唔會韌🥢豆百頁豆百頁豆香重,吸晒湯底精華好濃味🥤竹蔗茅根🍹紫背天葵洛神花茶打邊爐真係要飲番d清熱野,兩樣都係$25無限添飲,好下火解喝,店員都會好積極幫你r

🍲長生抗癌松茸野菌鍋

封門柳厚薄適中,肉質嫩滑
精選牛肉拼盤

🐷日本香肩白豬肉片
豬肉薄切,相比牛肉比較少油脂,食落比較有咬勁
日本香肩豬肉片

呢到嘅配菜多數都有半份揀,啱晒兩個人黎食

🐮牛肉丸
牛肉丸好爆汁juicy

🐙墨魚丸
墨魚爽口彈牙,有墨丸細粒增加口感

🐂黑毛肚
以片上嘅黑毛肚,食落新鮮,淥耐左都唔會韌
黑毛肚

🥢豆百頁
豆百頁豆香重,吸晒湯底精華好濃味
豆百頁

🥤竹蔗茅根
🍹紫背天葵洛神花茶

打邊爐真係要飲番d清熱野,兩樣都係$25無限添飲,好下火解喝,店員都會好積極幫你refill

精選牛肉拼盤
日本香肩豬肉片