2018-07-22 359 瀏覽
呢排一直心思思想食燒肉之前食過呢間覺得唔錯,地理位置都相當方便所以決定ENCORE炒年糕口感好煙韌,微微辣,每份約五至六條年糕左右細細份咁唔會食完就飽晒水冷麵蕎麥麵既蕎麥味香濃,麵條纖幼口感帶少少煙韌,同平時食開既日式軟身蕎麥麵唔同冰冰涼涼,口感清爽中場等肉熟既時候食少少,可以中和返肉既油膩感韓式炒粉絲與一般既炒粉絲唔同,比起粉絲本人覺得口感似麵多啲味道帶少少微甜雖然係粉絲,但唔會好油,可以一試柚子味燒酒酒精飲品係唔包入任飲任食既範圍,需要另外比錢酒而言價錢都幾親民,柚子味幾重酒精味唔會好濃,係幾適合女仔飲,用嚟下酒相當不錯燒肉系列五花腩脂肪都幾足夠,燒到油脂部份變成金黃色再包生菜食油脂部份冇帶豬肉既騷味,幾好食羊脾肉同羊西冷冇羊羶味,OK的豬皮幾好食,但燒既時候會不時彈油,第一次燒既朋友需要份外小心海鮮系列生蠔幾好食,但燒既所需時間較長,建議一開始就叫定之後圍邊放慢慢等熟帶子熟成度比較容易控制,燒完口感都好嫩扇貝可以拆殼燒,燒既過程會出水所以唔會痴爐底,而且拆殼後熟得比較快,燒完口感都相當彈牙臨截單前店員會送上一張甜品紙但因為已經食得好飽所以就放棄甜品環節總括而言,上菜速度都幾快比較
呢排一直心思思想食燒肉
之前食過呢間覺得唔錯,地理位置都相當方便
所以決定ENCORE

炒年糕
口感好煙韌,微微辣,每份約五至六條年糕左右
細細份咁唔會食完就飽晒
炒年糕
水冷麵
蕎麥麵既蕎麥味香濃,麵條纖幼
口感帶少少煙韌,同平時食開既日式軟身蕎麥麵唔同
冰冰涼涼,口感清爽
中場等肉熟既時候食少少,可以中和返肉既油膩感
水冷麵
韓式炒粉絲
與一般既炒粉絲唔同,比起粉絲本人覺得口感似麵多啲
味道帶少少微甜
雖然係粉絲,但唔會好油,可以一試
韓式炒粉絲

柚子味燒酒
酒精飲品係唔包入任飲任食既範圍,需要另外比錢
酒而言價錢都幾親民,柚子味幾重
酒精味唔會好濃,係幾適合女仔飲,用嚟下酒相當不錯
柚子味燒酒

燒肉系列
五花腩脂肪都幾足夠,燒到油脂部份變成金黃色再包生菜食
油脂部份冇帶豬肉既騷味,幾好食
羊脾肉同羊西冷冇羊羶味,OK的

海鮮系列
帶子熟成度比較容易控制,燒完口感都好嫩

臨截單前店員會送上一張甜品
但因為已經食得好飽所以就放棄甜品環節

總括而言,上菜速度都幾快
比較IMPRESSIVE既係韓式熟食小食質素唔錯,本人幾喜歡水冷麵
而且服務態度幾好,唔會因為係任食放題就待客之道如乞衣
肉類同海鮮品質都幾好,冇ENCORE錯!
2018-07-19