Cambo ขุนทอง (The ONE)

2019-01-31 292 瀏覽
朋友喺美國住得太耐難得返香港一次,但佢竟然話想食泰國菜🤨好啦咁就搵間裝修靚嘅坐得舒服嘅泰式餐廳聚一聚啦。我之前食過一次,印象就一般般,但就勝在地點方便,而且坐得舒服。餓底點菜,當然就兩個人嗌咗三人份量。啲蝦夠爽口,調味足夠,夠晒辣,過足癮👍🏻就咁睇以為得7隻,原來中間仲堆埋左兩三隻👍🏻👍🏻生菜包就一般,而且份量唔算多。椰菜苗,味道夠而且算新鮮,但有啲硬。見佢哋推介個青咖喱軟殼蟹煲$98就試吓啦。一上枱就已經聞到都好香嘅咖喱味😋😋軟殼蟹同啲薯仔炸到好香,外皮夠脆口,就咁食都已經好好味,當然可以點青咖喱食啦,好夾好正。跟埋個法麵用黎點咖喱汁食一流😋好罪惡😈好想叫碗白飯撈晒啲咖喱食😂追加左個芒果糯米飯做甜品,芒果唔酸好甜,而且糯米好香,又軟又煙韌,好味👍🏻👍🏻👥服務方便:唔錯,好樂意幫我地影合照,而且可以慢慢傾計唔會俾人催埋單👍🏻朋友食得開心之餘,我都食得好滿足。因為其實我係一個泰國迷,雖然係餐廳食冇泰國街頭咁有風味,但都可以頂一頂癮先👍🏻👍🏻
餓底點菜,當然就兩個人嗌咗三人份量。
活蝦刺身

豬肉生菜包

生菜包就一般,而且份量唔算多。
泰式炒椰菜苗

椰菜苗,味道夠而且算新鮮,但有啲硬。
泰式青咖軟殻蟹鍋(配法包)

芒果糯米飯

Singha Draught
2019-01-28
活蝦刺身
泰式青咖軟殻蟹鍋(配法包)
芒果糯米飯
Singha Draught