2024-04-29 88 瀏覽
ℂ𝕣𝕠𝕨𝕕𝕖𝕕 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕁𝕒𝕡𝕒𝕟𝕖𝕤𝕖-𝕤𝕥𝕪𝕝𝕖𝕕 𝕗𝕠𝕠𝕕 𝕝𝕠𝕧𝕖𝕣 𝕒𝕟𝕕 𝕤𝕢𝕦𝕚𝕣𝕣𝕖𝕝𝕤💐蛋包飯係必點 item🧏🏽‍♂️,幾乎每台都有一至兩碟。我揀左壽喜燒牛肉蛋包飯,店員會慢慢切開滑溜雞蛋🍳,翻開後淋上醬汁🏵️,暖氣湧現。蛋包飯中有好多小甘筍🥕,同飯一齊食好有口感。壽喜燒牛肉唔算肥🐂,但汁就過咸👀,有點搶味道。🥚Omurice with Sukiyaki Beef | $113另一個主食係濃郁味噌大蝦意粉🍝,意粉好掛醬,稍為厚身要消化耐少少😆。哈哈哈哈哈哈6隻大蝦🍤彈牙又入味,配埋魚籽果然好夾✊🏽。🦐Creamy Miso Garlic Prawn with Pasta | $98仲有一款主食係醇厚清酒煮青口鍋🥘,小青口數量好多好多,每一隻都吸收到湯汁🧑🏽‍🍳,好快就清曬,不過酒味就唔多覺🍶。青口配香草薯條🍟呢個組合相信唔陌生,薯條幼身得黎非常脆,新鮮炸起係唔同d👻。🐚Aromatic Sake in Mussel Pot with Herb French Fries | $185小食方面嗌左個玉子薯蓉沙律💫,好大份薯仔沙律,topping 有正正半熟蛋🥚同粒粒魚籽😉

小食方面嗌左個玉子薯蓉沙律💫,好大份薯仔沙律,topping 有正正半熟蛋🥚同粒粒魚籽😉。

🥔Egg & Potato Salad | $68

甜品揀左新推介☘️宇治金時盛合,好豐富好多材料😮,仲有可愛小松鼠🐿️。抹茶凍🎍同卷蛋🍰都唔錯,小丸子🍡比較韌。

🍮Uji Kintoki | $108

草莓沙冰🚩甜甜酸酸,夏天飲爽呀🧊!焙茶牛乳就較為淡茶味、重奶味🍼。

🍓Strawberry Smoothie | $48
🪵Hojicha Milk | $45

餐廳有好多日式餐具同可愛文具可以買👹,加埋燈光配合💡,昭和感覺好濃厚🎌。