2022-06-20 1344 瀏覽
同朋友做完運動之後,燃燒咗一堆脂肪😆可以食返少少野補充體力。咁辛苦work out 完,以免浪費我哋嘅effort,梗係要食啲good quality protein!於是我哋去咗Westwood 食dinner。🐚 Fresh Clams in White Wine Sauce 蜆肉鮮甜,配上大量新鮮香草碎🌿蒜茸同洋蔥碎🧅白酒汁味道清爽,卻充滿蜆肉及蔬菜嘅精華,我都忍唔住當湯飲咁飲咗幾啖🥣🥩 USDA Regular Cut Slow-Roasted Prime RibMedium-rare牛扒肉質嫩滑,味道濃郁,油脂甘香。餐廳好細心咁用小蠟燭將gravy 保溫,令沾上醬汁嘅牛肉倍添美味。不得不讚嘅係Westwood 嘅服務。餐廳只有兩位waitresses,但係full house嘅情況下佢哋態度依然親切,而且服務迅速。時常替客人添水,幫我哋提供碗仔裝蜆殼之餘仲要換過兩次碟!更加有問過我地食物品質如何😊下次我再去嘅時候,我會試吓佢哋嘅Special Menu「Canadian Sea Urchin Risotto 」💖

Prime  Rib
Fresh  Clams  in  White  Wine  Sauce
Prime  Rib
  • Slow-roasted Prime Rib