餐廳: 紅館 (擺花街)
資訊:

2019-02-09 1822 瀏覽
2月2日約好朋友慶祝生日,在openrice 見到許多人讚賞此店,所以與朋友懷著一試心情,在 openrice 訂埋位,十分方便。可能星期六中午時段,中環大部分公司都休息,所以我哋兩個人可以包場。午餐主菜點了Crab risotto and yellow chicken。 點了菜立即上一籃麵包,唔係熱辣辣,不過,咬入口好新鮮感覺。朋友仔唔慣點醋,問廚師有冇牛油,廚師好有禮貌送上一碟牛油。 是日餐湯係雜菜湯,中規中矩。 主菜之一 Crab Risotto 賣相好精美,有蟹肉+risotto,非常特別而且好可口美味。 另一主菜Yellow chicken,雞肉好幼嫩,肉質好彈牙,煎雞皮金香脆。 有位女服務員有禮貌地問我哋要乜餐飲,點了兩杯 cafe latte。我順便問她要甜品餐牌,她說此餐牌是晚上用,所以價錢比較平一點,我哋點了一客 Mango Napoleon and 一客 Strawberry Napoleon。估唔到廚師竟然端上碟上用朱古力寫上 "Happy Birthday" Mango Napoleon,真心感覺小店的用心和細膩人情味,朋友以為是我的安排,其實我在 Openri

估唔到廚師竟然端上碟上用朱古力寫上 "Happy Birthday" Mango Napoleon,真心感覺小店的用心和細膩人情味,朋友以為是我的安排,其實我在 Openrice 訂位時候,寫上聚餐主題:生日。 呢個真係抵讚,小店食物質素高,服務態度一流,還有細心位,值得推介。

雜菜湯

Yellow chicken