今次竟然俾卡幫妮搵到間隱世西班牙小餐館😋😋剛好去九龍有野做,於是相約朋友食個lunch 😚😚初頭以為好難搵,話晒我都好少踏足長沙灣區😂但原來地鐵行過去好容易,6-7分鐘就到啦!安排坐左係BAR 枱位置,緊係揀左個主廚面前位,睇住佢d野食即刻整即刻出,真係好有心!LUNCH SET MENU 好豐富,有前菜,主菜,甜品,同嘢飲👍🏻👍🏻3個價錢 $158/ $168/ $188野飲可以加$15 upgrade 做Wine 🍷 同朋友分別揀左唔同既野去share😚😚前菜:🔶送既蕃茄多士▪️酸酸地好開胃👍🏻🔶Mushroom Croquette▪️出黎熱辣辣,個面好脆,一咬開,朋友已經係我旁邊叫:好好味呀!😂🔶Butter Lettuce Salad ▪️個造型好可愛呀,係個生菜上面放左料,味道不錯!主菜:🔶Salmon Fideo▪️侍應好細心,放低時再三提醒個盤好熱😂 見到三文魚下面好似有碎米粉既野,忍唔住問廚師係咩嚟?原來係西班牙人嘅一種面食,叫Fideo! 長知識呀☺️ Fideo入面仲混左d魷魚,好好味😋 件三文魚好香,肉質鮮嫩👍🏻👍🏻🔶Grilled Spring Chicken▪️估唔到係成

3個價錢 $158/ $168/ $188

蕃茄多士

🔶Mushroom Croquette
Mushroom  Croquette

🔶Butter Lettuce Salad
▪️個造型好可愛呀,係個生菜上面放左料,味道不錯!
Butter  Lettuce  Salad

主菜:
🔶Salmon Fideo

Salmon  Fideo

🔶Grilled Spring Chicken
▪️估唔到係成隻雞!😍 個雞皮係脆架!下面鋪左好多蘆筍,好鮮甜!再加埋南瓜味嘅醬汁!正👍🏻

Grilled  Spring  Chicken

呢樣係另外叫既,見到openrice 有人影過,個樣好似好好味😂所以叫黎試下!

🔶Huevos Rotos ‘Broken Eggs’ (壞蛋薯條)
▪️係卡幫妮最愛既超幼薯條呀呀呀😍 加埋半熟蛋同埋火腿粒,撈埋黎食,我地清晒😚

🔶Sangria x2 杯
▪️食西班牙野梗係要飲杯Sangria 啦!
Sangria

甜品
🔶Italian Gelato
▪️係雲呢拿味㗎 !唔好以為甜品就求其啊入邊超級多香草籽!
Italian  Gelato

仲有塊板寫住today special, 有Gazpacho$48 (一種西班牙凍湯)/Pork Presa $218/ Spanish Spring Chicken $168/ Fried Calamari $78 — 下次都好想試下😍

成個experience 真係好開心,野食好味,服務好,廚師仲會同你傾兩句,朋友都very happy 😚 每人除開都係$200幾,很好的性價比👍🏻
2021-11-03
蕃茄多士