2017-10-13 328 瀏覽
睇左好多呢間餐廳嘅promotion同好評,一直都好想去試下,呢一日終於約到朋友同我去試喇😆見到呢間野近排咁hit,醒目嘅我地緊係有book定枱喇😄個餐牌都幾多野揀,我同朋友就想咩都試下,所以都叫左幾款唔同嘅野食呢個牛油果刺身他他賣相已經好吸引,他他分左5層,最上層係車厘茄同粒粒三文魚子,之後就到牛油果、吞拿魚、油甘魚同三文魚。每一層都有唔同嘅鮮美感,配上兩片烤得香脆嘅面包,作為前菜非常合適。菠蘿青檸梳打相當開胃,一飲落去就有酸酸甜甜嘅菠蘿同青檸味,再有粒粒嘅菠蘿可以咬下,相當唔錯。餐廳嘅刺身非常高質!我地分別叫左吞拿魚腩刺身同帆立貝刺身,兩種刺身都非常新解,賣相已經好吸引。吞拿魚腩刺身非常肥美,入口即溶,成個口都係吞拿魚嘅鮮味同特有嘅油份,超好食!!呢種質素嘅魚生真係拍得住我係日本食果啲~帆立貝刺身係真係原隻嘅帆立貝咁上,除左有平時食開果種粒粒帶子外,仲有好似磅咁嘅刺身食到。帶子食落非常清甜,而磅狀嘅刺身則較為爽口。之後就到最令人期待嘅釜飯喇,店員細心咁同我地講解釜飯嘅食法: 首先係就咁食左釜飯嘅餸同飯先,之後就可以將淨低嘅飯包紫菜食或者當茶漬飯咁食。釜飯嘅配料相當吸引,有鰻魚、海膽

牛油果魚生他他伴法包

菠蘿青檸特飲

吞拿魚腩刺身

磯燒活日本帆立貝刺身

釜飯嘅配料相當吸引,有鰻魚、海膽、三文魚子等等,釜飯嘅熱度令魚生變到半生熟咁,別有一番風味。
北海道海鮮釜飯

食到咁上下就去始試下第二種食法--茶漬飯。個人覺得呢度嘅茶漬飯係比其他地方好食嘅,因為好多餐廳嘅茶漬飯往往都係普通嘅湯,只有咸味而沒有茶味,而呢度嘅茶漬湯真係有清淡嘅茶香,湯亦唔會太咸,非常唔錯!

食到最後包紫菜亦可以。

食到最尾準備埋單嘅時候,店員同我地講只要like左佢地個fb page再分享就可以有雪糕送,每枱一個人like左就成枱有得食,我就緊係即刻like左喇😍仲要係haagendazs嘅雪糕,正呀~!
免費雪糕

2017-10-11