2023-10-01 34 瀏覽
之前新開張嘅時候嚟試過牛小排餐驚為天人,一直想再嚟,今晚想打邊爐又唔算好餓,就揀咗美國牛肩胛餐。連鎖邊爐好多時唔同餐之間肉嘅質素差好遠,要揀到中間價位先叫入得口,但牛摩完全打破咗我嘅既定印象。 特選美國牛肩胛賣相已經好得,油脂分布平均,食落牛味濃,厚度都足夠,完全唔會輕飄飄咁。 今晚encore咗幾次牛,好欣賞質素好穩定,同第一round差唔多咁靚,定價百幾蚊真係抵到爛。放題仲有得揀豬、雞、黃金花枝棗同牛摩飯,以我專攻牛、加一兩碟豬嚟講都好夠食,豬梅肉幾靚,整體嚟講幾欣賞啲肉,似平時AEON買嗰啲咁有肉味。自助區仲有好多款菜、特別嘅丸同響鈴,飲品特別,出面單點都要十幾蚊一罐,完全滿足晒打邊爐嘅慾望,一定會再嚟。