2023-09-15 538 瀏覽
無辣🌶️🌶️不歡嘅老友今晚帶我去食四川私房菜,味道正宗之餘色香味俱全,朋友極力推介😎 店舖裝修雅致,啱晒約朋友吹水傾偈無限時☺️菜式多樣化,店舖以人頭計,位位$360,我哋兩個人就可以任揀兩碟涼菜,三碟主食,仲有白飯提供😋涼菜🌟蒜泥白肉🌟香油涼瓜(唔辣)本身唔太好蒜泥白肉,怕太肥,但呢度啲蒜泥白肉真係好味😍😍 肥瘦均勻,肥肉爽口,其實精髓在於醬汁,必食推介😎香油涼瓜賣相精緻,涼瓜一啲都唔苦,味道清新🥰🌟沸騰水煮魚重點推介🤩🤩 上枱已聞到好香麻辣🌶️味,係四川的味道,夠曬正宗🤩魚片又大又滑溜,食落麻辣鮮香,仲有大量配菜墊底,包括至愛嘅寬粉,真係大滿足😍🌟川式椒鹽蝦估唔到連蝦殼都可以食埋,外殼香脆仲夾雜椒鹽味零舍惹味,一隻接一隻停唔到口😋😋🌟鮑菇炒片片鴨中式小炒鑊氣之選,菇片同鴨肉片好夾,菇片紮實口感,鴨肉片鮮嫩充滿鴨香,送飯一流😎😎

涼菜
🌟蒜泥白肉
🌟香油涼瓜(唔辣)
香油涼瓜賣相精緻,涼瓜一啲都唔苦,味道清新🥰

🌟沸騰水煮魚

🌟川式椒鹽蝦