2018-02-05 171 瀏覽
天氣keep住凍,除咗火鍋仲有咩選擇?閨密就提議來這間oppa烤肉店,可以食個暖粒粒晚餐之餘,仲話要睇下遇唔遇到佢嘅oppa😂😂冬天為我地帶來胃口,諗都唔諗就揀咗弘大燒肉放題,加埋一都唔洗$300,一試無妨啦!頭盤是不同部分的牛牛,看上去已覺得頗新鮮,放在牛牛造型的碟上,好吸引多春魚真的好多餡,用來佐酒一流~ 所以encore了兩次五花腩的肥膏豐厚,愛美的女生還是留quota多吃其他食物啦一邊傾偈一邊燒肉,完全墮入了韓國的情節😛食韓國野點少得炸雞? 細細件,幾夠味,encore這個海鮮蛋可無限refill的~ 店內服務員真的很helpful,整晚不厭其煩幫我們refill和清潔鐵板每枱都有抽油煙機,所以店內不會污煙瘴氣,但建議冷衫外套要放在儲物櫈內~食放題最忌叫飯? 但這份冠著"部隊shake shake飯"完全挑起我們的好奇心,賣相和味道相當吸引,很推加$30就可以任飲汽水,而我們太怕冷,還是喝個熱酒了!甜品是3大牌子的雪糕中任選一款~

頭盤

多春魚真的好多餡,用來佐酒一流~ 所以encore了兩次

多春魚

米酒

五花腩的肥膏豐厚,愛美的女生還是留quota多吃其他食物啦

豬腩肉

一邊傾偈一邊燒肉,完全墮入了韓國的情節😛

食韓國野點少得炸雞? 細細件,幾夠味,encore

炸雞

部隊shake shake飯

加$30就可以任飲汽水,而我們太怕冷,還是喝個熱酒了!

甜品是3大牌子的雪糕中任選一款~
甜品

• 頭盤