今日同朋友聚餐,佢話呢間係佢近期食過最好食嘅餐廳,所以我今日決定同佢試吓係咪真係咁好食😉雖然佢喺旺角嗰頭,但係其實都要搵到都唔容易,如果佢冇介紹我都冇留意過呢度有間餐廳,入到去時間尚早,都可以Walk in度,坐低就嗌咗個招牌海蝦花甲雞煲食住先😚之後侍應就叫我哋可以join佢嘅WhatsApp group,咁就可以得到一份麻油魚皮,魚皮都夠爽脆而且麻油味好香而不濃,作為一個前菜都係一個唔錯嘅選擇👍🏻之後雞煲好快就拎上枱,要再喺枱上面滾多幾分鐘之後就可以食,店員一開個蓋即刻香味撲鼻,再炒多兩炒氣味更加濃郁,俾佢搞到食指大動,急不及待已經夾雞嚟食,首先佢雞皮已經呈現焦香狀態,香口到不得了,而且每件雞size亦都唔會好細有足夠嘅肉食到落肚,而且個味道非常濃郁,令人一食再想再食,果然係我近期食過最好食嘅雞煲🤤入面都有唔少花甲,每個花甲都沾滿着濃濃嘅雞煲汁,簡直係完美配搭,鮮甜又惹味,而佢個海蝦都好大隻,食落都中規中矩😝見佢呢度啲煲整得咁出色,所以就再叫多個沙嗲肥牛粉絲煲嚟送飯,呢個亦都係冇錯,味道絕對令人滿意,每方面到相當平衡,粉絲肥牛都相當有沙嗲嘅香味,送飯一流,唔使一陣就已經有清晒成個煲🤣

而呢間餐廳應該仲有好多撚手小菜可以試,希望下次可以再叫多啲人一齊嚟再可以試多啲嘢😚😚😚之後都聽到不斷有人有Booking入嚟,所以如果多人嘅話都預早book定枱好啲🤔