2022-10-15 1650 瀏覽
一向係家上海嘅常客,今年推出超值🦀金秋淮揚大閘蟹宴🦀,由大廚嚴選優質江蘇大閘蟹製成一系列傳統與創新菜式融合的六道菜蟹宴~立即約定好朋友去食😋🦀金秋淮揚大閘蟹宴🦀 $888/位 [會員價買一送一優惠]套餐包括:江南四式拼盤、清蒸大閘蟹🦀(四兩半至五兩)、紅燒蟹皇三絲翅🦀、蟹粉脆皮黄魚柳🦀、蟹粉香酥竹炭豆腐🦀同生拆蟹粉小籠包(兩件)🦀,夠薑湯丸,加$50 仲可享用咸亨太雕王🍶(100ml)!簡直絕配🍶 🍢江南四式拼盤🍢 有香味濃嘅陳醋紅蜇頭、非常入味嘅花雕醉蝦、口感爽脆嘅目魚大烤同燻香撲鼻嘅淮鹽溏心燻蛋,四款都咁有水準! 🦀紅燒蟹皇三絲翅🦀:橙黃色嘅蟹皇三絲翅,湯羹口感濃稠,蟹皇鮮味十足!魚翅份量好足;其他配料有蟹粉、雞絲、竹筍、冬菇等材料,口感豐富極滋味仲幾飽肚!🦀清蒸大閘蟹🦀到主角新鮮熱辣嘅江蘇大閘蟹出場!我地當日食嘅係蟹公,一打開隻蟹,爆滿金黃色蟹膏勁香濃又creamy,鮮甜無比,味道有D似蛋黃香口,蟹肉勁鮮甜,點埋自家製蟹醋一齊食更顯鮮味!我地仲加左花雕驅下寒氣,花雕香醇易入口,推介! 🦀蟹粉脆皮黄魚柳🦀炸到金黃色嘅黃魚肉厚味鮮,配埋綿滑嘅生拆蟹膏又香又脆好好食!🦀蟹粉香酥竹炭豆腐

🦀金秋淮揚大閘蟹宴🦀 $888/位 [會員價買一送一優惠]

我地仲加左花雕驅下寒氣,花雕香醇易入口,推介!

🦀蟹粉香酥竹炭豆腐🦀超驚喜嘅竹炭豆腐,真正外脆內軟,竹炭粉薄薄一層,完全冇油膩感,口感鬆脆香口!勁好睇又勁好食!

🦀生拆蟹粉小籠包🦀皮薄餡靚完美灌湯脹卜卜,眼見餡料在包皮內若隱若現狀甚吸引!整粒入口爆開,蟹黃、蟹汁、鮮肉、蟹膏融合,湯鮮美味!
 🦀蟹粉荔芋盞🦀另外點了蟹粉荔芋盞,外層炸得酥鬆香脆,芋茸香軟滑糯,頂層放左生拆蟹膏,甘香甜美!

🍡夠薑湯丸🍡芝麻甘香清甜,薑味清新暖胃非常舒服,仲可削減大閘蟹嘅寒涼! 超滿足嘅一個套餐!

家上海
地址:大角咀海泓道1奧海城三期地下G19-21號舖