2015-06-10 2192 瀏覽
一直都覺得宵夜店一定有間串燒鋪先得, 難得大埔開左間新既, 去朝聖一下!晚飯後走入小街, 見到鋪面不大, 店外放兩張細枱, 其中一張已經有人客, 那我和朋友就自己開櫈自己坐底先, 因為老闆忙於燒串燒比隔離枱。餐牌一眼望哂, 算經濟的價錢。 老闆見我地兩個女仔無野飲, 送左兩杯蘋果汁比我地, 無計啦, 尼個天氣要坐室外真係幾熱, 唯有送野飲比我地消扛番啦~叫左五款, 因為第一次來試味, 所以只係叫左幾款平平地既串燒: 翠玉瓜, 雞心, 雞腎, 冬菇, 魷魚。一來到第一個感覺: 擺得幾靚喎; 第二個感覺係: 份量咁細既串燒緊係襯熱食啦, 只係簡單的鹽燒, 沒有其他調味, 燒得剛好也不會太乾身, 不錯整體來說, 味道係幾好, 夠鮮味(原材風味), 吹水好地方, 但只限秋冬天吧, 因為我真係熱溶左

餐牌一眼望哂, 算經濟的價錢。

, 唯有送野飲比我地消扛番啦~
店主送的蘋果汁

一來到第一個感覺: 擺得幾靚喎
; 第二個感覺係: 份量咁細既

五款串燒

$30 (宵夜)
店主送的蘋果汁
五款串燒