想試好耐的淥鼎記火鍋,有好多款野食,而且主打食宮庭養身火鍋,好期待。店舖裝修以中國風為主,以木為主。睇餐牌,叫了御膳火鍋十二宮餐,響Apps購買星期日餐都有88折優惠,店員送上錦繡前菜和小食,包括鮑汁雞腳、麻醬秋葵、酸汁苦瓜、胡麻醬秋葵、麻辣木耳,酥炸百花球。之後送上季節旬魚刺身盛盒,眼前一亮,先食大大隻牡丹蝦,好彈牙;還有至愛鮮甜的帶子和三文魚籽;還有深海池魚。重慶麻辣鮮雞煲送上,我們要了小辣,好大煲,香噴噴的,而且寫明任食,但原來預的份量已好足夠,留肚仲有好多道菜。食過雞煲後,就換上御膳養身湯底打邊爐,湯底有四款選擇,我們選了花膠鮮雞美人鍋,湯底鮮甜還帶有花膠的膠質,花膠爽口彈牙。 火鍋叫了花膠鮮雞美人鍋,有五十款可任點。點了第一輪火鍋料,而指定的美國雪花牛小排也送上了,個器皿好特別係整隻金牛,牛肉灼一陣便可食,牛香味好濃。同時海鮮大拼盤也送上,有竹簽蝦、肥美生蠔、還有大大隻的蜆殼類,包括馬刀貝和北寄貝、還有名貴的鮮鮑魚和鮮墨魚。之後送上金牌手工丸,包括手打蝦丸、墨魚丸、鯪魚丸,食時非常彈牙。再來一品御飯,原來係櫻花蝦蘑菇飯。宮庭甜品,凝做到好似個仙境的甜品,好似啲透明涼粉咁,材料

店舖裝修以中國風為主,以木為主。

季節旬魚刺身盛盒

重慶麻辣鮮雞煲

火鍋叫了花膠鮮雞美人鍋,有五十款可任點。

花膠鮮雞美人鍋

海鮮大拼盤

金牌手工丸

再來一品御飯,原來係櫻花蝦蘑菇飯。

宮庭甜品,凝做到好似個仙境的甜品,好似啲透明涼粉咁,材料有西瓜粒、龍眼肉、清清甜甜,好好味。

2019-09-01
季節旬魚刺身盛盒