媽咪最愛嘅西餐廳+甜品店,基乎一個月都黎一次,百吃不厭今日又突然想食,食到捧住個肚離開,佢地嘅意粉同窩夫真係名物,必點必點!脆炸軟殼蟹凱撒沙律 $88軟殼蟹偏大件,脆身有蟹味,唔會凈係食炸粉感覺,沙律都好新鮮爽口!Dinner Set煙三文魚黑松露忌廉意粉 $88黑松露份量好足夠,意粉好Creamy好濃味,煙三文魚都唔會碎濕濕,都係偏大塊,有4-5塊黑松露湯 +$15真係好鍾意黑松露,所以加咗錢要黑松露湯,好香黑松露味,好Creamy,唔會太水飲品升級了:紫薯紅豆牛奶(凍) +$10通常出面都係用綠茶拼紅豆多,呢度紫薯拼紅豆好特別,紅豆量都多,唔太甜,唔錯另外叫了榛子朱古力(熱) $36朱古力味重,濃濃的重頭戲~甜品~其實我覺得佢先係主菜石板街香蕉窩夫 (全份) $82每次嚟必點的窩夫,超厚身好多料:有2球雪糕,香蕉,棉花糖,同埋我最鍾意嘅星星脆脆至於主角窩夫,大埔人都知佢出名超脆身,就算有雪糕喺面都唔會淋晒,但又唔會硬到無口感,即叫即做,嚟到一定要試!
媽咪最愛嘅西餐廳+甜品店,基乎一個月都黎一次,百吃不厭

脆炸軟殼蟹凱撒沙律 $88

另外叫了榛子朱古力(熱) $36
朱古力味重,濃濃的

重頭戲~甜品~其實我覺得佢先係主菜

石板街香蕉窩夫 (全份) $82
每次嚟必點的窩夫,超厚身好多料:
有2球雪糕,香蕉,棉花糖,同埋我最鍾意嘅星星脆脆
2021-04-27