2024-02-04 618 瀏覽
同朋友行開附近又係想起這裡,抵食同正宗泰國口味,食完都會令人回味無窮!今晚點了冬蔭海軍海鮮部隊鍋。湯底以冬蔭公烹製而成,散發出酸酸辣辣的香氣,令人垂涎欲滴。冬蔭海軍海鮮部隊鍋中大蝦🍤、魷魚🦑、帶子、蟹柳、青口等海鮮配上彈牙麵條。冬蔭公的酸辣味道與海鮮的鮮甜相互融合,營造出一道令人難以抗拒的美食體驗。麵條吸收了冬蔭公湯汁的味道,讓每一口都充滿著豐富的口感。加上入味嘅肉碎同埋兩隻大大嘅蛋黃,賣相打卡先贏!串燒就點了串珍寶腸沙嗲串燒,燒得外皮香脆之餘,加上香濃沙嗲醬入口,哩個感覺超正!而愛吃肉的推薦之選就係泰式燒西班牙黑毛豬扒配粟米沙律,以泰式口味燒西班牙黑毛豬扒,肉質鮮嫩多汁、鮮美銷魂,可以品嚐到入口即化的肌肉脂肪。 鮮嫩的肉中夾雜著適量的油花,帶來爽口幼滑的雙重口感,加上此位置肉味濃郁,愛吃肉的朋友真係多了口味選擇,跟個個粟米沙律亦十分特別,爽甜粟米再配上車厘茄同鹹蛋白,入口又鹹又甜口感濃郁。在這裡必飲嘅椰青,水清甜且解熱生津,夠曬透心涼之外,同埋一解今餐重口味嘅口感!