餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

如果唔係朋友推薦我係原全唔知有呢間鋪日日係銅鑼灣番工放工甚至去P記做gym經過行過都唔知原來係一間餐廳😂😂我朋友大力推薦,所以聚會就揀去《班蘭葉印尼餐廳》真係望住Google map搵都會miss左呢間鋪鋪面係好普通賣印尼小吃原來可以入去堂食一試之下,無諗過呢間既野食咁好食!由於朋友大大大大力推薦一定要食燒魚所以無謂浪費時間睇餐牌,直接叫左2件燒魚+1碟菜第一條「巴東燒魚」$138 配白飯waaaaa 佢個醬汁100分!!!!真係無介紹錯!炸魚超級有驚喜!平時好小會出街有得食炸魚,而且係超級大條魚又厚身條炸魚以為會好鞋身,但出面魚肉反而皮脆肉嫩滑,好好味!!!😍推薦!而且條魚又唔多骨,所以即刻book mark,下次帶鍾意食魚既老公仔去食!第二條「燒原條烏頭魚」$118 (無配飯,要自行另加飯)呢條魚仲大條😂但其實魚質既味道唔太識分反正就係好食😂😂但呢條魚既醬汁相比巴東醬汁,我地比較喜歡後者前者醬汁係比較辣同咸少少, 係有後勁果種辣, 慢慢辣上來後者巴東醬汁就BB辣,好野味,係停唔到口咁狂食😂「石栗馬拉盞炒通菜」$72一上菜已經食左先影,所以少左忽哈哈馬拉盞炒通菜相對上比較多沐炸蒜就林
如果唔係朋友推薦
我係原全唔知有呢間鋪
日日係銅鑼灣番工放工
甚至去P記做gym經過行過
都唔知原來係一間餐廳😂😂

我朋友大力推薦,所以聚會就揀去《班蘭葉印尼餐廳》
真係望住Google map搵都會miss左呢間鋪
鋪面係好普通賣印尼小吃
原來可以入去堂食
一試之下,無諗過呢間既野食咁好食!

由於朋友大大大大力推薦一定要食燒魚
所以無謂浪費時間睇餐牌,直接叫左2件燒魚+1碟菜
第一條「巴東燒魚」$138 配白飯
巴東燒魚

waaaaa 佢個醬汁100分!!!!
真係無介紹錯!炸魚超級有驚喜!
平時好小會出街有得食炸魚,而且係超級大條魚又厚身

第二條「燒原條烏頭魚」$118 (無配飯,要自行另加飯)
燒原條烏頭魚
呢條魚仲大條😂
但其實魚質既味道唔太識分
反正就係好食😂😂
但呢條魚既醬汁相比巴東醬汁,我地比較喜歡後者
前者醬汁係比較辣同咸少少, 係有後勁果種辣, 慢慢辣上來
後者巴東醬汁就BB辣,好野味,係停唔到口咁狂食😂
石栗馬拉盞炒通菜

「石栗馬拉盞炒通菜」$72
一上菜已經食左先影,所以少左忽哈哈
馬拉盞炒通菜相對上比較多沐
炸蒜就林左少少,失色但都好味
珍多冰
呢杯「珍多冰」就.......老實講係失望的
因為珍多冰的綠色條條發脹曬
好似放左好耐時間
所以我都無飲曬

希望下次會做番好啲!

一定會再食!下次再食其他!
2022-10-03
巴東燒魚