2023-08-22 340 瀏覽
久仰大名魚事者,如是者就特登一去,試咗佢哋嘅招牌菜,包括炸魚無薯條🐟🍟、魚湯翡翠苗🍲同蝦頭油炸蝦球魚麵撈🍤🍜,每一道菜都津津有味。炸魚無薯條係魚事者嘅招牌之一。我揀咗雙子醬款式,醬汁入面加咗好多蟹籽,味道鮮美而唔會太咸。炸魚條香脆可口,外層炸得酥脆,好好味㗎!魚肉有彈性,好好食。魚湯翡翠苗係一道清爽嘅配菜。魚湯味道濃郁而唔會油膩,好啱同之前嘅油炸菜一齊食。每一口都帶嚟清新嘅口感,好開胃。蝦頭油炸蝦球魚麵撈係一個驚喜。魚麵撈配上香濃嘅蝦頭油,味道鮮美,真係食到流口水。魚麵本身有獨特嘅嚼勁,口感彈牙。炸蝦球都好好食,有濃郁嘅蝦香味。整道菜色搭配得好協調,食得好滿足。魚事者係值得推薦嘅。餐廳規模雖小但五臟俱全,無論係同朋友一齊享受美食,定係尋找一個特別嘅用餐體驗,魚事者都係一個好好嘅選擇!👍

炸魚無薯條

魚湯翡翠苖