餐廳: 熊拉麵 (蘇杭街)
資訊:

2022-06-15 1779 瀏覽
我家大小姐真係好鍾意食拉麵所以好多時我哋外出食飯都會揀拉麵店今日去開香港區所以就走咗去上環食熊拉麵網上食評都幾多人讚好㗎 難得我哋今日早咗到唔使等位 可以坐得舒服啲咁食我就揀咗招牌熊拉麵湯底好香濃朱骨味都好正 湯底又唔會太過杰隻糖心蛋煮得好靚因為我係同妹妹share所以另外再加多個面底咁兩個人食就啱啱好喇另外我哋仲點咗個餃子係大阪風味 好特別又好好味呢度揀拉麵嘅時候其實都會好有選擇困難症因為由麵底到叉燒都可以有好多唔同種類畀你揀淨係叉燒都已經有三款分別係梅頭瘦叉燒火炙半肥瘦叉燒同角切叉燒粒然後拉麵又有分幼麵中幼麵店家都好細心寫上呢幾種選擇有啲咩分別等大家可以清楚知道自己到底想食乜嘢最後仲要讚下嘅就係呢度嘅配菜係任你加㗎要知道有陣時我哋食拉麵都好想加埋配菜一齊食分別係辣芽菜,高麗菜 同埋紅薑絲 三樣我都加曬因為真係好好味可以幫碗面再加分唯一美中不足就係每碗麵本身只係配一片叉燒所以如果你係食肉獸就可能所以要再加錢要多啲叉燒喇不過總括黎講無論係湯底,麵質同埋叉燒仲有配菜全部都好高分下次可以encore再嚟食
我家大小姐真係好鍾意食拉麵

最後仲要讚下嘅
就係呢度嘅配菜係任你加㗎
要知道有陣時我哋食拉麵
都好想加埋配菜一齊食
分別係辣芽菜,高麗菜
同埋紅薑絲

每碗麵本身只係配一片叉燒
所以如果你係食肉獸
就可能所以要再加錢要多啲叉燒喇

不過總括黎講
無論係湯底,麵質同埋叉燒
仲有配菜
全部都好高分