2017-03-02 467 瀏覽
觀塘食韓國野嘅餐廳唔太多,呢度就係其中一間。平日夜晚7點幾去到都已經9成滿,好彩岩岩冇一枱走先有得入去,真係都幾多人。店裡裝潢都有韓國咖啡廳嘅風格,上面仲有最新嘅mv睇添。我地一坐低我地見到差唔多每一枱客人都有叫一個充滿芝士嘅麵包,隔離仲有啲炸雞。我諗應該係王牌食物,所以我都打算叫黎試下。最後我地叫左個卡邦尼年糕同熔岩芝士炸雞麵包。卡邦尼年糕份量都幾多,一個人食都已經好飽,年糕係比較粗身款,咬落去唔會過軟同過硬,好煙韌。味道就真係充滿濃濃嘅卡邦尼醬汁。入面有菇同煙肉碎提味同增加口感,上面嘅草香都令年糕更香,多啲層次。中間仲有溫泉蛋,流心蛋黃撈埋落年糕到增加加分。醬汁份量岩岩好,條條年糕都可以包晒。不過如果啲汁更入味就更好,中間略為淡左啲。見到入黎個個都叫呢個炸雞,我地當然都唔執輸。外賣相當吸引,有一個烤到外皮脆卜卜嘅麵包,日間全部都係芝士,芝士表面都烤到焦焦地。隔離係無骨炸雞,炸雞size 唔算大,岩晒放落啲芝士到。芝士炸雞嘅配搭,係永遠都唔會失敗。炸雞點落啲芝士到,充滿拉絲芝士,熱辣辣咁食,食落口炸雞外表被芝士軟化左少少,仲有炸雞表面本身淋有酸酸地嘅汁,多重口感同滋味。雖然炸雞肉質普
店裡裝潢都有韓國咖啡廳嘅風格,上面仲有最新嘅mv睇添。
卡邦尼年糕
溶岩芝士炸雞麵包
見到入黎個個都叫呢個炸雞,我地當然都唔執輸。外賣相當吸引,有一個烤到外皮脆卜卜嘅麵包,日間全部都係芝士,芝士表面都烤到焦焦地。隔離係無骨炸雞炸雞size 唔算大,岩晒放落啲芝士到。芝士炸雞嘅配搭,係永遠都唔會失敗。炸雞點落啲芝士到,充滿拉絲芝士,熱辣辣咁食,食落口炸雞外表被芝士軟化左少少,仲有炸雞表面本身淋有酸酸地嘅汁,多重口感同滋味。雖然炸雞肉質普通,但因為無骨同有芝士搭配,令整道菜加分唔少。另外,麵包都好食,麵包外表係脆,入面係軟綿綿,加埋吸引左啲芝士,好似食緊芝士火鍋加級版咁💕同埋呢個份量好大,最後啲麵包食唔晒,照呢個價錢都好抵食。
整體質素都幾吸引,特別價錢方面都抵食,觀塘區嘅好選擇
2017-02-24