2023-05-05 692 瀏覽
因為朋友係素食主義者,所以想試吓呢間餐廳。見佢性價比較高,而聽其他人講又好似幾好食,就選擇去試吓啦!見到個餐廳都幾滿座, Waiters雖然唔算太多,但係覺得佢哋都冇因為有太多人,而怠慢。見到餐牌睇落啲嘢都幾好食,本來入到嚟想要個定食,但係我諗嚟諗去最後揀咗個四川麻辣意大利粉我個意粉好快就到咗,但係朋友個日本定食就等咗一段時間。可能佢係因為想等多啲order落到嚟先至一齊煮。其實本身我唔係好鍾意fusion意粉嘅,因為好多時候都覺得啲人整得唔夠 Al dente。呢個食落口嘅意粉,雖然冇平時嘅咁煙靭,但係佢嘅煙人程度同啲味道好match。如果唔食得太過辣嘅人食呢個可能比較辛苦,我自己就不斷喺度飲水,但係辣得好爽。 呢個面配埋玄米茶都真係好唔錯,可以消到滯。總括嚟講係一間好好食嘅餐廳,下次會再帶啲屋企人嚟食!
四川麻辣意大利粉

總括嚟講係一間好好食嘅餐廳,下次會再帶啲屋企人嚟食!
四川麻辣意大利粉