2020-04-18 259 瀏覽
話說之前去元朗食咗呢間叫做嘜嘜嘅泰國嘢❤️❤️佢有個二人餐都幾多嘢食買單好似係300尾400 頭個二人餐首先上嘅呢就係呢一個炒通菜 大碟得來呢個通菜係炒得好香口好好食嘅 跟住上咗四件蝦餅作為不專業foodie嘅我竟然唔記得影相🙈🙈🙈佢係一款正正常常嘅蝦餅 唔多油 幾好味幾彈牙 有個咖喱炒蜆配左兩個印度薄餅呢個呢系有多少伏🤭 伏嘅原因呢因為咖喱汁雖然好好味 但係完全入唔到蛽嗰度 我懷疑佢兩件事係分開煮最後先撈埋所以就唔入味囉 個咖喱汁呢本身係超好食㗎 但係呢因為個餐唔跟飯又剩係得兩塊嘅印度薄餅 所以呢我搵唔到其他嘢點個咖喱汁🙃🙃🙃個冬陰功湯呢 有兩隻大蝦嘅 我覺得係足料好飲 偏辣 好唔錯👍🏻👍🏻另外有木瓜沙律 佢幾搞笑個喎🤣配車厘茄 我以為會好辣啦 但係佢其實一啲都唔辣仲偏甜 有好多花生碎 因為其他餸都好辣嘅關係 呢一個呢其實係一個好好嘅配搭嚟嘅😚😚最後呢就想個甜品呀正正常常泰式小食囉其實呢個餐性價比真係幾高 唯一可以改善呢就係個咖喱可以炒雞炒牛但係唔好炒蜆🤣因為個蛽唔入味 同埋如果可以加返兩碗白飯又或者加多兩塊印度薄餅 就算佢加多$10我都覺得係好合理 而家有種冇主食嘅感覺 同埋有啲浪費左
話說之前去元朗食咗呢間叫做嘜嘜嘅泰國嘢❤️❤️
佢有個二人餐都幾多嘢食買單好似係300尾400 頭
最後呢就想個甜品呀正正常常泰式小食囉
其實呢個餐性價比真係幾高 唯一可以改善呢就係個咖喱可以炒雞炒牛但係唔好炒蜆🤣因為個蛽唔入味 同埋如果可以加返兩碗白飯又或者加多兩塊印度薄餅 就算佢加多$10我都覺得係好合理 而家有種冇主食嘅感覺 同埋有啲浪費左個咖喱汁 😆
總括嚟講係會想返轉頭再食嘅👍🏻👍🏻👍🏻