2016-08-02 2722 瀏覽
今次嚟到Kitchen corner搵食!身為荃灣人當然要去荃豐附近一帶搵食啦~呢間小店真係性價比高到唔想介紹~(笑)雖然位置偏僻~但佢差不多每晚都要等位的~而我亦分別帶過住香港仔、觀塘同元朗嘅朋友仔嚟朝聖特濃花生奶昔 ($32)上次試咗綠茶奶昔~今次又想試新嘢~花生奶昔又幾吸引喎~一飲落去非常非常濃嘅花生味湧出~當然聞落去都係濃郁嘅花生香氣~完全被花生包圍嘅感覺~不過實際上較甜~怕甜的話可能會有點膩。份量亦大杯,抵飲!芝士蘑菇漢堡 ($48)餡料豐富~有漢堡牛扒、蕃茄、芝士、蘑菇、炒洋蔥、沙律菜!厚到一啖咬唔哂!個漢堡扒非常juicy~一咬落去肉汁即刻湧出來~絕對比其他漢堡包店好味!而且蕃茄、蘑菇同沙律菜亦係新鮮之選~半溶芝士同炒洋蔥香味四溢~刺激食慾!如果打算share或方便啲食~可以叫店員幫忙切開~就唔使食到咁慌亂~不過因為個漢堡扒真係好juicy~其實都會流到成手都係嘅轉角特選早餐 ($79)有英式炒蛋、德國芝士及蒜蓉腸、美國煙肉、焗蕃茄、炒蘑菇、煙三文魚及蒜蓉法包!蒜蓉包只有一小片~不過尚算香及脆~煙三文魚同煙肉不錯~唔會太鹹~但煙燻味濃郁~炒蛋應該加了一點牛奶~口感滑溜~蛋
今次嚟到Kitchen corner搵食!
身為荃灣人當然要去荃豐附近一帶搵食啦~
呢間小店真係性價比高到唔想介紹~(笑)
雖然位置偏僻~但佢差不多每晚都要等位的~
而我亦分別帶過住香港仔、觀塘同元朗嘅朋友仔嚟朝聖

特濃花生奶昔 ($32)
上次試咗綠茶奶昔~今次又想試新嘢~
花生奶昔又幾吸引喎~
一飲落去非常非常濃嘅花生味湧出~
當然聞落去都係濃郁嘅花生香氣~
完全被花生包圍嘅感覺~
不過實際上較甜~怕甜的話可能會有點膩。
份量亦大杯,抵飲!
特濃花生奶昔
芝士蘑菇漢堡 ($48)
個漢堡扒非常juicy~一咬落去肉汁即刻湧出來~
絕對比其他漢堡包店好味!
而且蕃茄、蘑菇同沙律菜亦係新鮮之選~
半溶芝士同炒洋蔥香味四溢~刺激食慾!
不過因為個漢堡扒真係好juicy~其實都會流到成手都係嘅
芝士蘑菇漢堡
轉角特選早餐 ($79)
蒜蓉包只有一小片~不過尚算香及脆~
煙三文魚同煙肉不錯~唔會太鹹~但煙燻味濃郁~
炒蛋應該加了一點牛奶~口感滑溜~蛋味亦香。
兩條德國腸煎得皮脆肉嫩~比較喜歡食芝士腸嘅鹹香!
蕃茄都不失juicy~只係表面上有點燶⋯⋯
蘑菇份量頗多~撈埋滑滑炒蛋食真係一流!
轉角特選早餐
自從食過呢度嘅burger~就冇食過比佢更好味的!
而且又平又大份!雖然私心地唔想佢太出名太多人排隊~
但還是覺得世間美味應得到多啲人知道!
小店加油

2016-01-21