同朋友🙆🏼‍♀️嚟咗呢間台灣菜餐廳開飯🤣$118「泡菜豚肉豆腐鍋 Kimchi Hot Pot with Pork & Bean Curd」:材料包括 泡菜、白豚肉、沙白、豆腐、鵪鶉蛋、娃娃菜、芝心魚腐、蕃茄、香菇、青豆角、金菇、韭菜、榨菜、炸彈枝竹、鳴門卷,材料都相當豐富🤩;叫咗小辣,不過都幾辣,非常惹味😋,仲包主食,咁我哋要咗薯粉🤩$66「薑蔥慢煮豬軟骨飯」:豬軟骨煮得相當軟熟,有大量新鮮薑蔥,配豬軟骨撈飯食,出奇地好味😋$28「滷肉A菜」:A菜新鮮又幾爽脆😋,加有滷肉喺菜面,滷肉半肥瘦,好食🤩$42「古早花雕雞卷」:雞肉卷成圓柱體形狀然後切成一片片,雞肉肉質軟熟,啖啖肉,有淡淡嘅花雕香味😋$26「淡水滷肉刈包」:「刈包」亦都叫做「割包」,係臺灣出名小食,常見係將發酵咗嘅麵餅蒸熟後,中間夾入炕肉、酸菜同埋其他餡料造成🤩;呢度就加咗滷肉同埋酸菜做餡料,包皮煙靭,開胃又好食😋跟餐加 $8「冷泡台南高山綠茶」:完全唔甜,夠清新😋跟餐加 $12「仙草珍珠奶茶」:叫咗少甜少冰,真係唔係好甜,奶茶夠滑,仙草都滑,珍珠就煙煙韌韌🤩
同朋友🙆🏼‍♀️嚟咗呢間台灣菜餐廳開飯🤣

跟餐加 $8「冷泡台南高山綠茶」:完全唔甜,夠清新😋