2015-08-15 713 瀏覽
因為平日這間餐廳無限時,我們一行八人便決定試一試這間泰國餐廳!餐牌上的食物款式唔算太多,但價錢也不算太貴,都係幾十至百多元!而除左餐牌上既食物, 仲有廚師推介! 明爐烏頭同生蝦刺身都係侍應既推介, 咁我見餐牌上既食物都唔算太貴, 所以都無問價錢就點左! 點知, 係埋單既時候見到生蝦個價錢, 我真係嚇左一跳! 但鬼叫自己點之前無問價....T_T之後離開餐廳時, 係門口見到佢地個廚師推介牌, 見到啲食物都係無寫價錢的...咁我就覺得唔係幾好, 有被坑了的感覺! 食物味道普遍都OK, 不過份量就偏細! 侍應既服務都幾好, 起碼會笑臉迎人, 同埋識得自動幫你加水!呢個泰式炒飯唔錯! 呢條魚OK!金邊粉好味, 有D棘! 呢個咖喱雞都有十零舊雞, 但就真係只得雞, 想搵舊薯仔或其他配菜都無! 咖喱無薯仔, 有啲失望! 生蝦既味道係OK, 但如果$198得六隻蝦, 而蝦既SIZE又只係中等, 差不多要成$33隻, 我就真係覺得好貴, 超唔抵食!菜既SIZE偏細! 多人食既話真係要叫多碟! 沙律比想像中少, 同埋個醬汁我覺得普通, 同平時食開個啲有啲唔同! 可以多啲柚子就好!

而除左餐牌上既食物, 仲有廚師推介!
點知, 係埋單既時候見到生蝦個價錢, 我真係嚇左一跳!
但鬼叫自己點之前無問價....T_T

食物味道普遍都OK, 不過份量就偏細!

泰式菠蘿炒飯
呢個泰式炒飯唔錯!
明爐烏頭 $158
呢條魚OK!
燒豬頸肉
炒金邊粉
金邊粉好味, 有D棘!
斑蘭咖哩配新鮮雞 $128
生蝦刺身 $198
馬拉盞芥蘭
菜既SIZE偏細! 多人食既話真係要叫多碟!
鮮蝦柚子沙律
薄餅 $45