2018-05-13 496 瀏覽
因為有復活節優惠 所以就同朋友去左Cheese Cake Factory 想試下佢嘅蛋糕🍰 但坐低揭完Menu之後忍唔住嗌左個Pasta食😆 上Pasta之前仲有餐包免費供應 除左原味仲有黑糖味 份量都唔少 😝烤蒜雞肉蝴蝶粉好好味😍 蝴蝶粉配上濃濃嘅芝士同香蒜味真係令人食指大動😋😋 加埋雞肉、蘑菇、香脆嘅煙肉、酸甜嘅蕃茄仲有焦糖洋蔥 真係錦上添花😋😋 唯獨係青豆有啲格格不入🤢 如果無左青豆就更加好味啦😆我地入座嘅時候差唔多5點 所以Waitress就問我地想要lunch portion定係dinner portion 我地揀左lunch portion 但份量已經好多 我地兩個share食都食唔哂 唔知dinner portion會有幾多呢🤣食完主食當然要食甜品啦‼️我地一人嗌左一件Cake 兩件Cake嘅外型都好精緻又好足料 但食完餐包同Pasta之後已經好飽 加上件Cake好甜 食左一兩啖之後就食唔到落去 所以我地最尾唯有打包返屋企慢慢食🤣如果Cheese Cake嘅份量可以少一半 然後價錢平一半嘅話就完美啦😝雖然啲Cake好甜 但個蝴蝶粉依然好impressed😝 總括而言 呢到嘅

烤蒜雞肉蝴蝶粉

食完主食當然要食甜品啦‼️
Oreo奧利奧非凡夢想芝士蛋糕
無敵紅絲絨芝士蛋糕

雖然啲Cake好甜 但個蝴蝶粉依然好impressed😝
總括而言 呢到嘅設計好有氣氛好有格調 而且食物好好味 份量又多 價錢合理 值得一試👍🏻👍🏻
2018-04-07
烤蒜雞肉蝴蝶粉