TEA黎食黎過好幾次! 我最鍾意搵特別嘅文青cafe, 茶咖宅 呢間餐廳特色在於佢嘅fusion風格食店表面同普通cafe無咩分別, 內裏裝潢就將港式同西式融合, 很有特色. 食物同樣中西合璧他的茶杯是用公雞杯,很有特色奄列班戟All day breakfast, 呢度有3款All day breakfast,  Pancake 呢個$68, 好足料,有奄列,腸,煙肉,豆,菜,蕃茄,比起一般cafe黎講都算平。個pancake口感係銅鑼燒咁,  唔加糖漿都有甜味, 奄列入面有芝士同火腿 好多餡, 黑松露香,煙三文魚好香,煙肉絕對高質!唔會全塊乾到硬,大部份肉質軟腍,邊緣位入口輕脆仲軟嫩,仲有少少菜,整體都幾好。鮮橙紅茶茶味都濃,少甜好有橙味,加橙皮味,同檸茶比特別清新不同。魚柳同炒蛋煎得炒得剛剛好。合格以上。兩樣食物都比想像好,因為這個價錢在中上環黎講算平。香濃咖啡,咖啡味好醒神,咖啡味好香濃PS. 點餐係用APP QR code 點。同埋冇得用八達通,只收現金。記得要帶錢。
他的茶杯是用公雞杯,很有特色
魚柳同炒蛋煎得炒得剛剛好。合格以上。
兩樣食物都比想像好,因為這個價錢在中上環黎講算平。
香濃咖啡,咖啡味好醒神,咖啡味好香濃

2021-05-22
  • 鮮橙紅茶