餐廳: 初見
資訊:

2020-05-28 11876 瀏覽
荃灣一向多好嘢食,朋友約來食哩間叫“初見”日式餐廳。配上哩個名,裝修都係文青簡約風,坐得舒服,亦適合約會同好友聚會。整體來講,餐廳既食物出品係好高質,而且性價比超高,分量都好足,經過荃灣可以試試佢。最開心既係,我第一次試到石燒吉列牛,好特別呀初見香草吉列牛($128,配飯、溏心蛋)真係超驚喜同抵食!牛肉外面包住一層薄薄既香草吉列皮,但入面既牛肉係生既,唔知點樣做到呢,覺得好有新意放係熱住既石板上面燒熟,燒到自己鐘意既程度,飄黎陣陣香味。牛肉燒好後,外皮都脆脆既,而牛肉好嫩幾腍,加埋一齊口感好得意,好味😋手切青瓜蟹籽沙律其實個兜係幾大個,份量算多,唔係一般嘅青瓜絲,係粗d嘅青瓜條,都幾清新好味,手切原來係咁解😂初見粒粒原隻軟殼蟹反卷唔錯,幾好味兩個女仔點一份石燒牛,再加哩份,就啱啱好了😋石燒牛--追加季節野菜盛菇同南瓜燒熟咗,都好甜信州葡萄汽水 & 信州蘋果汽水好飲,我鐘意葡萄多d😁
初見香草吉列牛(配飯、溏心蛋)
初見香草吉列牛($128,配飯、溏心蛋)
真係超驚喜同抵食!
初見香草吉列牛(配飯、溏心蛋)
放係熱住既石板上面燒熟,燒到自己鐘意既程度,飄黎陣陣香味。
初見粒粒原隻軟殼蟹反卷
初見粒粒原隻軟殼蟹反卷唔錯,幾好味
兩個女仔點一份石燒牛,再加哩份,就啱啱好了😋
追加季節野菜盛
石燒牛--追加季節野菜盛
菇同南瓜燒熟咗,都好甜
信州葡萄汽水 & 信州蘋果汽水
好飲,我鐘意葡萄多d😁
2020-05-19
初見粒粒原隻軟殼蟹反卷