2020-12-31 55 瀏覽
平時好少嚟銀行中心,朋友約我食飯先知原來樓上係有餐廳😳發現咗呢間食越南特式菜既餐廳,見到佢哋既招牌菜之一 - 牛油焗大蝦 ($228) 見今日係2020年最後一日就決定食好啲,每人有一隻🤣每隻約一斤重🤤嚟到勁香牛油味同蒜蓉味,好似聞緊蒜蓉飽既味道😂食落蝦肉好新鮮,啲肉好實淨彈牙,啖啖都係肉😍旁邊啲薯仔都煎得好香脆,外脆內軟既口感,不過如果再落多少少調味料就梗好👍🏻😌再叫多個set - 串燒沙嗲(雞、牛、豬)配香辣炒飯 ($69 )share一齊食就剛剛好,開頭以為只可以揀一款串燒,點知原來可以試曬三款,實在太好了,一個價錢試曬,香辣炒飯炒到粒粒分別,好乾身,辣度唔會辣到食唔到,好惹味🤗包一杯飲品(檸檬茶/奶茶/咖啡),凍咖啡就加$5,特飲就加$8;三色冰,都幾抵飲,三色冰椰汁味夠香濃,加咗冰都唔會好淡,啫喱都好足料,唯一美中不足既係飲管太幼,如果有粗飲管就更好😌

• 牛油焗大頭蝦
  • 三色冰