2020-01-12 80 瀏覽
旺角le viet餐廳位置非常方便,旺角地鐵站一出就到。環境: 場內環境好廣闊,而且坐得好舒服,完全唔迫,值得推薦。餐具餐桌非常清潔冇油積。服務: 職員感覺非常專業,亦有外國人侍應,令餐廳整體上更有外國特色,非常特別。食物:呢個餐飲價錢唔算貴,而且唔會太甜,椰汁味濃,但係綠豆味唔係太多。炒通菜非常推薦,價錢唔貴,一食落去就食得出好香好有獲氣,調味亦相當好,個人覺得係必點之選。豬頸肉燒得好香,十分肥美,湯麵相對比較清淡,從而親托出豬頸肉既野味。海南雞好鮮嫩,特別要讚佢個甜酸汁,調得好出色。雞底有菜,份外健康。飯亦係非常高質,應該用左雞油同雞湯褒出後,同埋有椰汁,好好味。我最鐘意係牛,啖啖肉而且燒得好香,肉質亦好新鮮。非常推薦。
旺角le viet

餐廳位置非常方便,旺角地鐵站一出就到。

食物:

椰汁綠豆冰

椒絲炒通菜

香矛豬頸肉湯炒

去骨海南雞飯

串燒沙嗲(豬牛雞)
我最鐘意係牛,啖啖肉而且燒得好香,肉質亦好新鮮。非常推薦。

椰汁綠豆冰
椒絲炒通菜
香矛豬頸肉湯炒
去骨海南雞飯
串燒沙嗲(豬牛雞)
  • 串燒
  • 海南雞飯