餐廳: 雅 ‧悠蔬食
資訊:

我好少食蔬菜🥦 最近想食健康啲 就想同我親愛嘅老公 我哋大家一齊多啲食蔬菜 今晚接完我最愛嘅老公放工之後揀咗呢間食素菜嘅餐廳 🍽Leisurely Veggie 地點好方便呀 都好近地鐵站 好容易搵 入到去 感覺好蟬 好放鬆舒服 裏面裝修都係淺紫色為主調 💜唔好以為食素就會好齋好悶 呢度嘅餐牌有好多種 有沙律/熱食嘅素菜, 中餐素菜等等🥦🥦今日揀咗個套餐 都覺得幾抵食 首先有兩款前菜 日本黑豆亞塔紫黑木耳 👍未食過阿塔子 都記得意 一粒晶瑩通透煙煙靭靭 酸酸妹妹 真係好開胃 同埋麻將沙薑豆絲粉皮 個麻醬配粉皮都好夾好開胃 香芒果牛油果手捲 🥑🥭紫菜好脆 牛油果配芒果真係好夾 亦都酸酸甜甜好開胃 白松露椰菜花忌廉濃湯 🍲呢個西湯都好特別 好濃鬱 又好多菇類加上木白松露打成 好creamy 主菜點咗和風黑松露露筍繪扁意粉 吉列牛油果🍝成個配搭好日式 好鍾意食蘆筍同埋牛油果呢個配搭得好好 食材都偏高級 我同老公都好鍾意食 甜品 加五蚊有個 玫瑰荔枝乳酪蛋糕 🍰顏色都好吸引 酸酸甜甜 呢一個晚餐嘅總結真係好正 另外我哋嗌咗個鹹香茄子喉菇栗子豆腐 🍲飯菜加 珍珠糙米飯 個豆腐煲熱辣辣好正 好好餸

今日揀咗個套餐 都覺得幾抵食 首先有兩款前菜

甜品 加五蚊有個 玫瑰荔枝乳酪蛋糕 🍰
顏色都好吸引 酸酸甜甜
呢一個晚餐嘅總結真係好正

另外我哋嗌咗個
鹹香茄子喉菇栗子豆腐 🍲飯菜加 珍珠糙米飯 個豆腐煲熱辣辣好正 好好餸飯 🍚

鹹香椰子喉菇栗子豆腐煲

呢一餐素菜好豐富之如 亦都好好味 感覺好健康好想下次再嚟