2023-06-01 1426 瀏覽
今日經過朋友嘅介紹,佢話呢間餐廳嘅樣好特別,係新疆嘅味道,所以我同朋友放工專程過去,之前兩日前已經訂咗位,因為咁遠過去驚無位。入到去餐廳嘅時候已經爆滿晒所有嘅客人,而且佢地方比較偏僻,但係都有很多客人,而且坐滿了位置,出面嘅裝修好懷舊,裏面嘅吊燈好特別好復古,所以忍唔住影嗰張相,而且後面有一張好大嘅地圖作為擺設,我覺得好靚,本身想同朋友食個羊肉餃,但係因為一盤實在太多,佢又唔可以叫四粒,所以放棄咗,我同朋友兩個人點咗一個烤羊排,我覺得呢一間餐廳烤羊牌好香,係我食過咁多間烤羊嚟,講真係第一名今日味道好濃,而且啖啖肉,另外我哋叫咗個手抓肉份量非常之十足,佢每一淡都係好嫩肉,而且一啲都唔鞋口,但係我覺得有少少失色嘅就係,佢乜醬汁,只係俾咗一啲辣粉我哋,令我哋叫咗新疆老虎菜其實即係味道酸酸地,好似平時啲沙律咁,不過佢用青瓜同洋蔥做主要嘅蔬菜,最尾我哋嗌咗一個羊肉燉湯,我覺得呢個一啲都唔好味,但係有三舊羊肉,最尾叫咗一個羊奶做甜品,佢係杏汁嘅味道,本人覺得羊奶唔夠味,所以但係佢個口感好滑,所以總括嚟講其實我都覺得呢間餐廳好值得一試。
今日經過朋友嘅介紹,佢話呢間餐廳嘅樣好特別,
所以忍唔住影嗰張相,而且後面有一張好大嘅地圖作為擺設,
烤羊牌
手抓肉