Cambo ขุนทอง (The ONE)

2020-01-06 126 瀏覽
係尖沙咀收工又想食泰國野,特別係生蝦,朋友介紹下就黎左the one 4樓既cambo。環境: 成間鋪環境唔算特別大,但亦唔會太迫。枱面同餐具都十分清潔,一d油積同食物積都冇。店內環境以暗光情調為主,好有浪漫既感覺。服務: 呢間cambo的服務質素要特別讚一下,所有店員都好有禮貌,上菜時間可以用奇速黎形容,真係做到賓至如歸既感覺。食物: 半打串燒沙嗲,3牛3雞,我推薦牛肉串,好多肉,炭香十足,放耐左亦唔會硬哂。相反雞一開始非常香口,但放耐左會有少少出現乾乾地既情況,所以串燒親熱食是常識吧。泰式活蝦刺身 一開始以為得7隻,原來中間都仲有1隻, 一共八隻。生虎蝦好新鮮好好味,佢既汁一開始已經幫你加好哂落去,唔洗自己點,個人覺得汁調得幾好,甜同酸比例岩岩好,唯一要留意佢真係好辣,唔係好食得辣既人要自己潑開d辣椒粒。椰菜苗 (蒜蓉炒) 味道好好,超香蒜味,佢用成粒蒜咁炒,亦落得唔多油,好健康。泰式炒粉 味道調得好好,油亦唔多,醬汁方面比較易食得出茄汁味,粉方面好有咬口,師傅炒得好均勻,唔會太乾或太濕,感覺好高質。

食物:

串燒沙嗲(半打)

活蝦刺身

椰菜苗(蒜蓉炒)

泰式炒粉

串燒沙嗲(半打)
活蝦刺身
椰菜苗(蒜蓉炒)
泰式炒粉
  • 蒜蓉炒椰菜苗