2018-03-24 82 瀏覽
約左好耐既朋友終於得閒啦,不過得6-9pm得閒囉,所以近近地去佢屋企附近食dinner。佢介紹左一間食雞煲既餐廳,話小菜同雞煲都唔錯,可以一試。我地六點幾到,好彩唔洗排隊,見到門外有幾張凳,應該夜啲就會好多人。店舖雖然唔係好大,但有好多食物選擇,小菜同打邊爐都有。我見到水煮魚好想食,不過朋友唔食魚架,所以唯有下次約第二個去!我地叫左一個雞煲同椒鹽豬手。個雞煲有超多我至愛既芫荽,好香呀!同雞仲好夾好好味添。豆腐卜同冬菇都好入味,餸白飯一流。不過越食越辣,越食越鹹,最後食唔晒豆卜⋯蒜香椒鹽豬手好有驚喜,豬手外脆內軟,蒜香味濃,加上佢一啲都唔油膩,食多幾件都得。椒鹽同豬手既配搭真係好新鮮,在其他餐廳好少見。我見隔離枱有人打邊爐,牛肉好似好好食,我下次都要試下先。

老重慶奇味雞煲

蒜香椒鹽豬手好有驚喜

蒜香椒鹽豬手

我見隔離枱有人打邊爐,牛肉好似好好食,我下次都要試下先。
老重慶奇味雞煲
蒜香椒鹽豬手