2022-09-05 481 瀏覽
好耐未食過大排檔啦😙朋友仔話想食豬油撈飯,所以上網搵下,一搵就介紹楚撚記出名,咁就黎試試😄估唔到食落香口感覺又唔係好肥膩喎😋之後當然試下佢啲招牌菜式啦😊叫左個楚撚記原隻炸豬手望落好脆好好味咁🤪食落未到夠但個脆皮就好癲牙無想像中咁正😐七味黃金炸一口金磚豆腐,又真係好脆喎豆腐仲好滑食落口感又唔錯👍🏻黎到大排檔當然要食下海鮮啦😙諗左好耐先決定到食咩🙈因為太多款好難揀😝最後揀左避風塘鮮魷😋我覺得呢個有驚喜🥸因為我本身好鍾意食蒜,所以對避風塘都好有要求,呢個味道食落香口少許辣之餘仲帶點甜👍🏻而鮮魷食落同出面唔到,佢比較大件食落又唔會好韌仲好鮮味👍🏻👍🏻食咁多油膩野最後叫左個啫啫唐生菜煲🥬連呢個食落都咁野味好有鑊氣,真的好好味😋最衰得3個人,多人啲可以試多幾款唔同既菜式🤭飲品我揀左杞子龍眼菊花蜜清下熱氣😄揀凍飲冰冰涼涼喉嚨好舒服😚朋友揀左杯Hoegaarden Rose玫瑰味啤酒🍻佢地話味道唔錯有玫瑰清香味道🤭我就唔飲酒真係唔知幾好味😆整體來講我好鍾意,下次同屋企人再黎試埋其他菜式😙
楚撚記豬油撈飯(碗)

楚撚記原隻脆皮炸豬手

七味黃金炸一口金磚豆腐

避風塘鮮魷

啫啫唐生菜煲

杞子龍眼菊花蜜

HoegaardenRose(500mL)

整體來講我好鍾意,下次同屋企人再黎試埋其他菜式😙
楚撚記豬油撈飯(碗)
避風塘鮮魷
啫啫唐生菜煲
杞子龍眼菊花蜜
HoegaardenRose(500mL)