2022-09-19 51 瀏覽
平日放假去佐敦覓食 地鐵站c2出口一上黎就比漁正嘅裝修同食物吸引住😍呢日安排左我地坐bar枱~抬頭就見到好多酒🙈另外仲可以叫黑啤😝飲住傾計感覺不錯Menu好多種類選擇 有刺身 鍋物 小食 串燒 飯麵等等😋當然要試新品啦!第一次食😍食魚生最怕腥味 但完全唔會!肉質軟滑沒有骨刺 入口魚油甘香細膩 夾埋蔥同薑食更加突出到鮮味!店員介紹石垣貝一年只有8月9月當造 於是我地就一試究竟!冇介紹錯 石垣貝好爽口 非常鮮甜肥美 不需要添加任何醬汁已經好好食😋燒到脆口同時又唔會乾👍🏻甜甜地 份量都唔少大蔥雞柳 豬頸肉 羊肉串 各有特色串燒火喉剛剛好 而且好入味👍🏻豬頸肉帶少許焦香味 羊肉唔會騷但羊肉味好重 串燒肉質都好腍 唔會難咬紫蘇豚肉棒同芫荽豚肉棒都會跟一隻蛋黃 稍將蛋黃攪拌就可點串燒食 令串燒更加滑👍🏻豚肉嘅焦香同荔枝嘅甜味好夾!荔枝亦不酸不澀 添加不少分數😋欣賞漁正嘅做法 如客人叫一份拉麵share食 餐廳會主動將一碗麵分成兩碗上 十分貼心細心👍🏻湯底味道濃郁 咸中帶微甜 共四大塊豚肉 配菜方面仲有芽菜同昆布 十分入味值得一提 全程都感受得到店員嘅熱情同誠意仲好注重同客人之間嘅交流👍🏻走時所有員
縞池

荔枝豚肉卷串
豚肉嘅焦香同荔枝嘅甜味好夾!荔枝亦不酸不澀 添加不少分數😋
沃川黑醬油拉麵

值得一提 全程都感受得到店員嘅熱情同誠意
仲好注重同客人之間嘅交流👍🏻走時所有員工亦笑住同我地講再見 好有人情味❤️
縞池
石垣貝