我成日都會周圍搵食,今次見到有OpenRice 訂座7折優惠‼️就經openrice訂左呢間漁正居酒屋,幾個friends share食❤️1人都係二百零蚊,真係超抵食呀❤️❤️我地今日就食左:店長刺身拼盤$398呢個刺身拼盤相當之豐富,而且賣相超靚🤤🤤🤤厚切嘅吞拿魚🍣三文魚,油甘魚❤️❤️仲有帶子😊😊鯛魚刺身😍😍蝦🦐🦐油脂豐富嘅左口魚🩵🩵八爪魚🐙味道非常鮮甜😋😋❤️🩷虎蝦天婦羅卷$118一份總共有6件🩷❤️粒粒蟹籽,再加上爽脆嘅青瓜🥒配合埋炸香左嘅虎蝦天婦羅🍤🍤咬落去口感豐富😋😋🦪🦪味噌燒蠔 $48燒蠔鮮味十足,而且勁飽滿😋😋加上味噌,鹹香十足😍😍🐷豬天梯(2串)$58🩵燒得爽脆彈牙🤤🤤夠惹味🐷🐷🐮🐮和牛串燒$98油脂豐富❣️入口即溶🤤加上少少嘅胡椒同鹽嘅調味😊😊已經好足夠👍🏻荔枝🐷豚肉卷串(2串)$56燒香左調味好嘅豚肉😆😆包住清甜嘅荔枝😍😍口感豐富💚💚🍶清酒煮蜆$78🩷淡淡嘅清酒味,配上鮮甜嘅蜆肉🍶🍶🥟煎豬肉菜餃子$68🥟一份有六件🤤皮薄❤️而且餡料超級豐富,外皮香脆,而且咬落有肉汁😍😍😍再加上淡淡都係餡💛💛💛超正呀😋😋❣️燒芝土年糕 $58❣️外表燒得香脆嘅芝士年糕🧀🧀入邊鹹香嘅芝士煙煙韌韌🤤🤤作為甜

我地今日就食左:
店長刺身拼盤$398
呢個刺身拼盤相當之豐富,而且賣相超靚🤤🤤🤤
油脂豐富嘅左口魚🩵🩵八爪魚🐙味道非常鮮甜😋😋

❤️🩷虎蝦天婦羅卷$118
一份總共有6件🩷❤️粒粒蟹籽,再加上爽脆嘅青瓜🥒
配合埋炸香左嘅虎蝦天婦羅🍤🍤咬落去口感豐富😋😋

🦪🦪味噌燒蠔 $48
燒蠔鮮味十足,而且勁飽滿😋😋
加上味噌,鹹香十足😍😍

🐷豬天梯(2串)$58🩵

荔枝🐷豚肉卷串(2串)$56
燒香左調味好嘅豚肉😆😆
包住清甜嘅荔枝😍😍口感豐富💚💚

🍶清酒煮蜆$78🩷

淡淡嘅清酒味,配上鮮甜嘅蜆肉🍶🍶

🥟煎豬肉菜餃子$68🥟

• 串燒
  • 荔枝豚肉卷串
  • 燒芝士年糕
  • 店長刺身拼盤
🐱漁正居酒屋總分:🌕🌕🌕🌕/5#boe推薦🐱今次搵到間特色抵食日式居酒屋🏮經OpenRice訂座有7折優惠✌🏻以下價錢係7折前😆另外多款日本酒做緊買一送一優惠😋刺身同熟食都非常唔錯👍🏻刺身有別於出面普通食到的種類,而係比較少見的刺身魚👀如果鍾意新鮮感的朋友一定要試呢間😚魴佛魚:$280🌕🌕🌕🌕/5睇圖都見到份量好多,味到唔係好濃,但係都食到魚嘅鮮味🐟隔離個魚汁係特別調製既,有少少薑味🥸活石蠔:$18/隻🌕🌕🌕🌕/5呢個性價比極高🦪超肥美同鮮甜,係冇腥味😊我平時冇食開生蠔都接受到隻味🤓安康魚肝:$88🌕🌕🌕🌕/5個魚肝都好推薦因為出面好少見,口感似再淋啲既鵝肝😂燒牛小排:$128🌕🌕🌕🌕/5牛排燒到大約5成熟,肉質鮮嫩🥩而且非常香🤩本身都好夠味,輕口味朋友就唔洗點旁邊既燒汁😚串燒肉類🍖鴨心串/雞肝串/燒豬頸肉:$28/串🌕🌕🌕🌕/5串燒蔬菜類🥗日本大蔥串/冬菇串/日本青椒仔: $20/串🌕🌕🌕🌕/5司牡丹柚子酒/萬肯樂加賀熟成梅酒:$108/杯(買一送一)呢兩款酒比較易入口,偏重果香味同甜味,趁做緊優惠值得試下😉備注:有加一💰
🐱

魴佛魚:$280

活石蠔:$18/隻

安康魚肝:$88
🌕🌕🌕🌕/5
個魚肝都好推薦因為出面好少見,口感似再淋啲既鵝肝😂

燒牛小排:$128

串燒肉類🍖
鴨心串/雞肝串/燒豬頸肉:
$28/串

串燒蔬菜類🥗
日本大蔥串/冬菇串/日本青椒仔:
$20/串

司牡丹柚子酒/萬肯樂加賀熟成梅酒:
$108/杯(買一送一)
呢兩款酒比較易入口,偏重果香味同甜味,趁做緊優惠值得試下😉

備注:有加一💰
日式料理係最愛菜式之一🫶🏻係佐敦附近行完街,今次見到呢間竟然OpenRice訂座有七折優惠‼️一於同朋友去試試探店,踏入餐廳已有濃厚嘅日式氛圍,感覺清新雅致❤️❣️店長刺身拼盤整個賣相已非常吸引🤩好有日式擺盤風格,厚切嘅時令刺身有三文魚、油甘魚、吞拿魚和帶子,食材新鮮,咬落啖啖肉鮮味十足;油脂豐富嘅左口魚沾上店家特製醬汁,味道極之鮮甜,整體好滿意菜單必點❗️❣️味噌燒蠔大大隻嘅燒生蠔,肉質飽滿,配上味噌增添一番鹹香味❣️荔枝豚肉卷串第一次食咁新奇嘅配搭,竟然出乎意料之外地好味,豚肉包裹住整粒清甜荔枝肉🐷食落有微微嘅焦香味口感豐富❣️燒油甘魚鮫油甘魚魚油充足,肉厚肥嫩~鹽燒油甘魚鮫配檸檬汁,燒得香脆嘅魚皮配上嫩滑甘香的魚肉,配酒一流👍而且營養價值非常高❣️燒螢光魷魚乾螢光魷魚含有好豐富嘅牛磺酸,可以幫助我哋降低膽固醇~亦係春天當造美食之一,未食已經聞到陣陣魷魚香氣😍燒得好乾身咬落脆卜卜,加多啖sake就係人間美味❣️燒牛小排牛小排係位於牛胸腔左右兩側,有大理石紋脂肪,肉質鮮味,油花分佈均勻質地柔嫩;經過燒烤,肉味四溢,牛味用郁,值得一試❣️清酒煮蜆最後點咗一份熱辣辣嘅清酒煮蜆,蜆嘅size夠大夠飽滿,完全冇

❣️店長刺身拼盤

❣️味噌燒蠔
大大隻嘅燒生蠔,肉質飽滿,配上味噌增添一番鹹香味

❣️荔枝豚肉卷串

❣️燒油甘魚鮫

❣️燒螢光魷魚乾

❣️燒牛小排

❣️清酒煮蜆
最後點咗一份熱辣辣嘅清酒煮蜆,蜆嘅size夠大夠飽滿,完全冇沙好鮮甜,而且清酒嘅味道唔會太搶,蓋過蜆肉嘅鮮味
2024-05-07
  • 串燒
  • 清酒煮蜆
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍣 I͓̽z͓̽a͓̽k͓̽a͓̽y͓̽a͓̽ ͓̽T͓̽a͓̽s͓̽t͓̽e͓̽ ͓̽H͓̽a͓̽v͓̽e͓̽n͓̽ @ 🌟 漁正居酒屋 Uosei Japanese Restaurant《👽食神大媽嘆居酒屋》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Japan Kaki-Oyster HKD 36Isaki Sashimi HKD 280Squid with Perilla and Plum Crispy Roll HKD 128Deep Fried Baby Fish HKD 58Chicken Wing HKD 56Pork Neck HKD 56Leechi Rolled with Pork HKD 56Deep Fried Chicken HKD 58Shrimp Tempura Roll HKD 118Deep Fried Dumpling HKD 68Grape Soda HKD 29Calpis Soda HKD 29.👽 呢間起地鐵站出黎只需要行一分鐘就到嘅居酒屋絕對係食日料好去處,鋪面細細但有分上下層,仲要佈置滿滿日式風情。.🦪 店員話「日の雪花石蠔」做緊推廣,當然要叫啦!肥美大隻,鮮甜到不得了!.🐠
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
Deep Fried Dumpling HKD 68
Grape Soda HKD 29
Calpis Soda HKD 29

Japan Kaki-Oyster

🐠 主角當然係刺身啦,同樣做緊優惠,原條「伊佐木刺身」半價有得享用,仲額外加送兩碗魚湯!
伊佐木刺身真係新鮮到無得彈,每一件都切到透薄,充滿魚鮮味。

Isaki Sashimi

🦑 餐廳自家製嘅創新菜式「烏賊紫蘇梅子脆卷」,烏賊肉打到好彈牙,用紫蘇包住梅子,口感豐富又特別。

🐟 吹水必備小食「唐揚小豆池魚」炸得剛剛好,外皮脆卜卜,魚肉充滿鹹香,好容易食唔停。

Deep Fried Baby Fish

🍢 起居酒屋就當然要叫串燒啦,叫左幾款「燒雞翼串」」、「燒豬頸肉」、同「荔枝豚肉卷串」,真係好容易上癮!燒到香口多汁,肉質嫩滑,外皮酥脆!
🐔 再加埋經典嘅「唐揚炸雞塊」,大大件,雞肉鮮嫩多汁,炸得剛剛好,外脆內嫩,唔會太油膩。

Skewers

🥟 另外叫左「煎豬肉菜餃子」,外皮煎得酥脆,內裡多汁豬肉同蔬菜餡料,飽肚又好味。

Deep Fried Dumpling

🍤 最後再黎多個「炸蝦天婦羅卷」,香脆嘅天婦羅炸衣好好味,壽司飯軟硬適中。

Shrimp Tempura Roll

🍇 食好味耶當然要配嘢飲,「提子乳酸」同「原味乳酸」真係好消暑,酸甜滋味好開胃,仲可以解膩,真係好適合叫黎飲。

Grape Soda & Calpis Soda

🌟 餐廳慶祝五週年做緊推廣,不單止經OPENRICE訂檯就可以堂食有七折,酒類飲品仲有買一送一!大家記得趁呢個咁優惠嘅時候去試吓啦!🌟

📍 佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖
Deep Fried Dumpling
Shrimp Tempura Roll
Grape Soda & Calpis Soda
2024-05-06 0 瀏覽
.位於佐敦性價比超高的居酒屋一入門就見到店內牆上貼滿日本🇯🇵復古poster仲有榻榻米座位非常日系.Menu好多選擇😌有刺身燒物丼飯等等仲有啲做緊特價推廣😎叫左好多款都新鮮好味特別私🤍推介以下幾樣😝.魴鮄魚😍擺盤誠意十足成個巨型魚頭🐟放在冰盤上薄切魚片刺身厚薄均勻配埋特製的魚汁🐠酸酸甜甜更能帶出魚的鮮味👅仲有兩碗魚湯🥹🥹正😌.柚子汁牛脷沙律🥗我覺得呢個必點超❗️多❗️塊❗️牛舌👅牛舌經過慢煮軟腍腍的加埋柚子汁好開胃作為前菜,真心一流👍🏿.鹽燒呑拿魚下顎🧂上枱超級熱辣辣同爆香燒得岩岩好👏🏿完全將呑拿魚的油脂分泌出嚟下顎嘅魚肉原來係咁柔軟鮮嫩既真心好味👍🏿.味噌燒蠔🦪 新鮮嘅蠔配埋味噌去燒🔥 完全唔使再點任何醬汁已經好入味加埋熱熔芝士🧀 🈵足.三色飯 🍱材料非常豐富有厚切帶子,蟹膏🦀,海膽同魚子平時要食齊咁多樣嘢,價錢一定超級貴💰但呢家居酒屋只售$198好抵食呀🫶🏼.由於店舖人流幾多👭👭建議先訂位依家喺openrice訂座仲有7折優惠!抵上加抵❗️❗️😌💰 ..📍佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖
[漁正居酒屋]
超❗️多❗️塊❗️牛舌👅
牛舌經過慢煮
軟腍腍的
加埋柚子汁好開胃
作為前菜,真心一流👍🏿
鹽燒呑拿魚下顎🧂
加埋熱熔芝士🧀
🈵足
三色飯 🍱
材料非常豐富
有厚切帶子,蟹膏🦀,海膽同魚子
平時要食齊咁多樣嘢,價錢一定超級貴💰
但呢家居酒屋只售$198
好抵食呀🫶🏼
由於店舖人流幾多👭👭
建議先訂位
依家喺openrice訂座仲有7折優惠!
抵上加抵❗️❗️😌💰
📍佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖
2024-04-27
用餐優惠
試食活動
2024-04-26 49 瀏覽
🏮漁正居酒屋 (佐敦)佐敦呢間居酒屋有好多朋友推介,見到如果用OpenRice book位仲有七折嘅優惠,今次終於嚟到試吓佢~1️⃣目仁奈刺身份量十足,肉質鮮甜。配有帶點薑香嘅豉油,或者可以用返普通豉油。奉送兩碗魚湯,非常鮮甜!2️⃣串燒我哋試咗燒豬肝串及雞軟骨串。豬肝有濃郁嘅肝香~雞軟骨有咬口,加咗檸檬汁,味道更有層次😗3️⃣烏賊紫蘇梅子脆卷口感非常特別,口感脆卜卜,咀嚼後滲出紫蘇葉嘅香,推介!4️⃣柚子汁牛脷沙律慢煮牛脷口感軟淋,味道香而帶點柚子味,沙律菜新鮮~5️⃣鹽燒吞拿魚下顎洋溢着油脂香,脂肪同肉嘅比例各半,肉質嫩滑,有油脂滲出~6️⃣苦瓜炒豚肉沖澠苦瓜甘甜,豚肉份量多,面頭灑有木魚碎,有家嘅感覺。7️⃣虎蝦天婦羅卷一份六件炸蝦天婦羅卷,天婦羅香脆,連同生菜,蟹籽,口感十足~📍佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖
🏮漁正居酒屋 (佐敦)

1️⃣目仁奈刺身

2️⃣串燒

3️⃣烏賊紫蘇梅子脆卷
口感非常特別,口感脆卜卜,咀嚼後滲出紫蘇葉嘅香,推介!

4️⃣柚子汁牛脷沙律
慢煮牛脷口感軟淋,味道香而帶點柚子味,沙律菜新鮮~

5️⃣鹽燒吞拿魚下顎
洋溢着油脂香,脂肪同肉嘅比例各半,肉質嫩滑,有油脂滲出~

6️⃣苦瓜炒豚肉
沖澠苦瓜甘甜,豚肉份量多,面頭灑有木魚碎,有家嘅感覺。

7️⃣虎蝦天婦羅卷

📍佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖
2024-04-24 45 瀏覽
同家人去佐敦的漁正居酒屋吃日式料理,好有日式氛圍,客人滿座!在門口就見到大大的七折,原來用openrice訂座有七折優惠!活石蠔乳白色,好柔軟新鮮,每一口蠔肉都充滿了鮮美的汁液!自製厚燒玉子金黃色的色澤非常誘人,輕輕一咬,蛋的香甜在口中散開,彷彿在舌尖上綻放,柔軟而彈牙,能感受到蛋的綿密和滑順。雞皮餃子這真是第一次吃很有創意,用雞皮包著肉餡,雞皮嫩而有彈性,雞汁與肉餡融合,口感豐富!大蔥雞柳將雞肉塊和大蔥串在一根竹籤上,入口有微微的炭燒香氣,經過燒烤的大蔥釋放出蔥香,令雞肉的風味增添了層次感。
活石蠔
乳白色,好柔軟新鮮,每一口蠔肉都充滿了鮮美的汁液!

自製厚燒玉子

雞皮餃子

大蔥雞柳

2024-04-23 40 瀏覽
見到用openrice訂座漁正居酒屋有7折優惠,於是下午就去吃,埋單時真是實實在在打了7折,好開心又省錢又吃得心滿意足!燒西京銀鱈魚銀鱈魚煎得就像芝士蛋糕一樣柔嫩,上面灑了獨製醬叫人欲罷不能,而沾點芝士吃就又是另一番風味!刺身拼盤盤中擺滿了不同色澤和質地的刺身,包括三文魚、扇貝、魷魚和蝦等,用心地擺設得很漂亮,還插了一些美花,賞心悅目。一咬下去,魚肉的鮮甜味道在口中迸發,令人陶醉!鹽燒吞拿魚下顎做法奇特,下顎裡面的肉很鮮嫩多汁,外殼卻煎得超級脆,脆得就像餅乾一樣,即使是殼也忍不住多嚼幾下!什錦天扶良有炸蘑菇、炸天葵、炸蝦和炸茄子,最與眾不同的是裡面的食物都特別的嫩軟順滑,而外層的炸皮卻酥得不得了,廚師真是高超啊!

燒西京銀鱈魚

刺身拼盤

鹽燒吞拿魚下顎

什錦天扶良

尼間日式居酒屋位於佐敦的橫街窄巷,一不留神,差點錯過。環境唔算好大,但設有多張梳化位。✨今次黎到座無虛席,好彩用左openrice提早預約,唔系就要等好耐。-刺身-•活石蠔•北寄貝•三文魚腩•油甘魚刺身方面他們提供了多款新鮮的海鮮心。揀了每日限量的活石蠔,蠔肉鮮嫩多汁,帶有海水味濃。而北寄貝肉質鮮甜,口感滑嫩。每一片三文魚腩都肥美多汁,入口即化。最後是油甘魚,味道鮮甜。-燒物-•自家製厚燒玉子•燒吞拿魚下顎•燒豬肝串•燒豬頸肉•雞軟骨串•大蔥雞柳自家製厚燒玉子🥚口感綿密,帶有微甜的味道。而燒吞拿魚下顎,魚肉鮮嫩多汁,燒烤後魚油香味更濃。燒豬肝串和燒豬頸肉都非常好吃,肉質細嫩,燒烤得剛剛好。另外,他們還有雞軟骨串和大蔥雞柳,口感爽脆,味道香濃。 -麵食-•稻庭烏冬🍲烏冬麵條寬厚彈牙,搭配上清爽的湯頭,非常暖胃。店員預先幫我地分了兩小碗,非常貼心💕 -飲品-⦁Suntory The Premium Malt's 🍺難得啤酒買一送一,我就嗌左白啤酒,帶有微微的焦糖咖啡味,之後麥味慢慢湧出,好有層次。 •梨汁🍹唔算好甜,入面果肉粒粒好多,非常解膩。 著數優惠:1️⃣用openrice的「餐廳訂座」

-刺身-

•稻庭烏冬🍲

-飲品-
⦁Suntory The Premium Malt's 🍺

•梨汁🍹
唔算好甜,入面果肉粒粒好多,非常解膩。

著數優惠:
1️⃣用openrice的「餐廳訂座」有7折優惠!
2️⃣The Premium Malt's 系列的啤酒 買一送一

刺身
自家製玉子燒
燒吞拿魚下顎
稻庭烏冬
2024-04-21 26 瀏覽
近日搵到呢間超近佐敦地鐵站嘅漁正居酒屋🏮可以食好嘢又方便就腳,用openrice訂座有7折優惠,平日晚飯時段都好多客人👍🏻🍥店長刺身拼盤😋新鮮刺身包括甜蝦、帆立貝、三文魚、八爪魚、縞鰺池魚、吞拿魚、左口魚邊、油甘魚。左口魚邊配特製醬汁,吞拿魚同三文魚都好厚切!🍥柚子汁牛脷沙律牛脷以慢煮方式烹調,腍而美味!🍥蟹子沙律🥗超新鮮爽脆青瓜絲配上海量蟹子。🍥烏賊紫蘇梅子脆卷酸酸哋嘅梅子做餡,酸甜滋味,開胃生津。🍥虎蝦天婦羅卷炸蝦天婦羅🍤包入軟綿酢飯中。🍥燒豬頸肉醬汁香口,豬頸肉肥瘦適中。🍥唐揚炸雞新鮮即炸,雞肉滑嫩。🛎️必試指數:8/10🔆

🍥店長刺身拼盤😋

🍥柚子汁牛脷沙律
牛脷以慢煮方式烹調,腍而美味!

🍥蟹子沙律🥗
超新鮮爽脆青瓜絲配上海量蟹子。

🍥烏賊紫蘇梅子脆卷
酸酸哋嘅梅子做餡,酸甜滋味,開胃生津。

🍥虎蝦天婦羅卷
炸蝦天婦羅🍤包入軟綿酢飯中。

🍥燒豬頸肉
醬汁香口,豬頸肉肥瘦適中。

🍥唐揚炸雞
新鮮即炸,雞肉滑嫩。

🛎️必試指數:8/10🔆

2024-04-18
  • 烏賊紫蘇梅子脆卷
喺香港講到裝修比較日式嘅居酒屋,我第一時間會諗起🏮漁正居酒屋🏮自從第一次食過佢哋嘅濃湯蝦烏冬,就好似上咗癮咁😆間中都想去食🤭佢哋每期嘅優惠都唔同,而家每人消費滿$250就有7折😱😱好抵啊今次仲見到佢哋有😍原條伊左目刺身做優惠😍活石蠔$18一隻(仲要好肥😂好鮮甜)烏賊紫蘇梅子脆卷~$128(呢個第一次食,無叫錯🤭外層脆卜卜包住墨魚紫蘇葉,食落好有層次感,上面紅色一點係梅子醬,我大愛❤️)鹽燒吞拿魚下顎-優惠~$128(鍾意食魚頭嘅朋友,就要試吓呢個鹽燒吞拿魚下顎,脂肪同肉嘅比例各一半,脂肪燒過後好香,油脂咁滿滿😋)伊佐木原條刺身-優惠~$280(見到相就知呢個價錢呢個質素👍🏻👍🏻好新鮮,而且鍾意佢哋有一部份係連皮輕燒過,讚)活石蠔2隻-優惠~$36(肥美鮮甜👍🏻)汁燒帆立貝2串-優惠~$56(呢個燒汁帆立貝都係必食,大大粒)燒牛小排~$128(唔好睇佢細細塊,絕對高質,燒嘅時間恰到好處,將牛嘅香味發揮得好好)露筍豚肉卷串2串~$56(薄薄嘅豚肉包着蘆筍,絕對唔會有油膩感)濃湯蝦烏冬~$128(到咗我最期待嘅濃湯蝦烏冬,你哋真係要試吓,我每次都會連湯清晒🤭😂)安康魚肝~$88(味道似鵝肝,但

今次仲見到佢哋有😍原條伊左目刺身做優惠😍
活石蠔$18一隻(仲要好肥😂好鮮甜)

烏賊紫蘇梅子脆卷~$128

鹽燒吞拿魚下顎-優惠~$128

伊佐木原條刺身-優惠~$280

活石蠔2隻-優惠~$36
(肥美鮮甜👍🏻)

汁燒帆立貝2串-優惠~$56
(呢個燒汁帆立貝都係必食,大大粒)

燒牛小排~$128

露筍豚肉卷串2串~$56
(薄薄嘅豚肉包着蘆筍,絕對唔會有油膩感)

濃湯蝦烏冬~$128

安康魚肝~$88
(味道似鵝肝,但冇鵝肝咁油膩感👍🏻質地棉密,口感柔軟)

苦瓜炒豚肉~$88
(用沖繩苦瓜再加蛋同埋豚肉一齊炒)
  • 鮟鱇魚肝
  • 濃湯蝦烏冬
位於熱鬧佐敦街道的漁正,一踏入餐廳就感受到濃厚的和風氛圍,木質格局與簡約裝飾好溫暖,仿佛在日本。而且服務人員服務親切周到,整體環境乾淨整潔。⭐酒盜芝士聽名好特別,賣相原來係酒盜魚腸配芝士,酒盜能充分激起淡香的芝士口感。⭐柚子汁牛舌沙律柚子汁好清新提味,搭配著嫩滑多汁的牛舌肉片,口感嫩滑,酸酸的柚子香氣。⭐店長刺身拼盤甜蝦、帶子、三文魚、左口魚邊、吞拿魚、池魚、八爪魚、油甘魚。種類都選擇多每樣有3-4件。而且仲有好新鮮的口感,每樣都鮮甜美味,質素之高。⭐清酒煮蜆蜆肉大大粒又鮮甜,酒味香濃。⭐烏賊紫蘇梅子脆卷呢個好食,炸烏賊口感脆卜卜,紫蘇梅子令味道豐富。⭐燒牛小排剛剛好5成熟,切開粉嫩的肉質感,食落嫩滑牛味濃郁。⭐燒雞股串、雞軟骨串燒到脆卜卜的口感,加點檸檬剛剛好⭐汁燒帆立貝帆立貝鮮甜多汁,日式燒汁更能突出鮮味。⭐馬友魚一夜干好細心拆晒D魚骨先攞去燒,香脆鮮味濃,而家有點咸香的口感。同埋而家用openrice係餐廳訂座有7折優惠❗

而且服務人員服務親切周到,整體環境乾淨整潔。

⭐酒盜芝士
聽名好特別,賣相原來係酒盜魚腸配芝士,

酒盜能充分激起淡香的芝士口感。

⭐柚子汁牛舌沙律
柚子汁好清新提味,搭配著嫩滑多汁的牛舌肉片
,口感嫩滑,酸酸的柚子香氣。

⭐店長刺身拼盤

而且仲有好新鮮的口感,每樣都鮮甜美味,質素之高。

⭐清酒煮蜆

蜆肉大大粒又鮮甜,酒味香濃。

⭐烏賊紫蘇梅子脆卷

呢個好食,炸烏賊口感脆卜卜,紫蘇梅子令味道豐富。

⭐燒牛小排

剛剛好5成熟,切開粉嫩的肉質感,食落嫩滑牛味濃郁。

⭐燒雞股串、雞軟骨串
燒到脆卜卜的口感,加點檸檬剛剛好

⭐汁燒帆立貝

帆立貝鮮甜多汁,日式燒汁更能突出鮮味。

⭐馬友魚一夜干

好細心拆晒D魚骨先攞去燒,香脆鮮味濃,而家有點咸香的口感。

同埋而家用openrice係餐廳訂座有7折優惠❗

2024-04-16 37 瀏覽
開張五周年,木質日式風格,牆上貼滿晒唔同日本酒類嘅招紙,除咗有榻榻米之外,重有閣樓設計,加上紙燈籠,令人恍似置身於日本嘅當地居酒屋一樣!💥而家經OpenRice預訂,每人消費滿$250可享全單七折優惠,真係超抵!超抵!超抵!💥必點店長刺身拼盤$398三文魚,油甘魚,火炙左口魚,甜蝦,八爪魚,帆立貝,吞拿魚赤身。厚切刺身好新鮮,賣相吸引。左口魚油脂豐富,赤身無筋,鮮甜可口。前菜墨汁螢光魷魚🦑$98雞泡魚干$58柚子汁牛脷沙律$78主菜烏賊紫蘇梅子脆卷$128第一次食呢道充滿創意嘅脆脆卷,烏賊彈牙,包入紫蘇葉,散發出獨特嘅嘅香氣,同梅子的酸味,出奇地合襯。什錦天婦羅$98材料一樣不馬虎,有大蝦,茄子,香菇,南瓜,番薯,紫蘇葉!而且熱辣辣,即叫即整!味噌燒蠔$48甜甜的味噌醬料配上日本蠔,灑上香蔥。主食濃湯蝦烏冬$128加入蝦頭油熬製的濃郁蝦湯,配上櫻花蝦和已細心剝殼的大蝦,烏冬嫩滑彈牙。串燒$28/pc雞心串雞股雞腎串

必點

主菜
烏賊紫蘇梅子脆卷$128

什錦天婦羅$98

味噌燒蠔$48
甜甜的味噌醬料配上日本蠔,灑上香蔥。

主食

• 稻庭烏冬
  • 日本縞鰺池魚薄切
  • 吞拿魚刺身三點盛
  • 鮟鱇魚肝
見到OpenRice訂座有七折超抵,馬上和朋友book來吃!我們平日6:30左右去到,已經有不少客人了。店員勁友善,會介紹當季推薦的款式,見到有些熟客,還聊天起來~兩個人版安排到坐四人位,很闊落。日仁奈 $280賣相勁有誠意的刺身盤,大大個日仁奈魚頭。我第一次食,未有比較,不過個口感就幾清新易入口。墨作螢光魷魚 $98滑捋捋的口感,生魷魚幾好食鹽燒吞拿魚下顎$128這個我超級推薦,下顎的魚肉很柔軟,燒得勁入味!荔枝豚肉卷串$28荔枝甜甜地的豚肉串超好吃,少少鹹又甜甜甜地,令到豚肉的油脂變清新。牛舌串$35有牛味之餘亦燒得幾爽口,箍牙吃到覺得很OK!燒豬頸肉$28豬頸肉爽嫩又有肉汁雞皮餃子(3串)$58雞皮燒得勁香脆,咬一口餃子又有肉汁爆出來~雞肝串$28我本身對內臟一般,不過朋友想吃就叫了~柚子汁牛脷沙律 $78牛脷的份量很大方,比想像中的份量多很多!酸酸甜甜的沙律幾開胃。甲羅燒 $78啖啖蟹膏配生鵪鶉蛋,又很細心配塊梳打餅,這個一試難忘!田樂豆腐 $48外層有朝脆口感,豆腐很滑。濃湯蝦烏冬 $128個湯底超級推薦,蝦味極濃,相信落了不少功夫,鮮蝦肉和烏冬都很爽口彈牙。加州卷 $ 8

日仁奈 $280

墨作螢光魷魚 $98
滑捋捋的口感,生魷魚幾好食

鹽燒吞拿魚下顎$128
這個我超級推薦,下顎的魚肉很柔軟,燒得勁入味!

荔枝豚肉卷串$28

牛舌串$35
有牛味之餘亦燒得幾爽口,箍牙吃到覺得很OK!

燒豬頸肉$28
豬頸肉爽嫩又有肉汁

雞皮餃子(3串)$58
雞皮燒得勁香脆,咬一口餃子又有肉汁爆出來~

雞肝串$28
我本身對內臟一般,不過朋友想吃就叫了~

柚子汁牛脷沙律 $78

甲羅燒 $78
啖啖蟹膏配生鵪鶉蛋,又很細心配塊梳打餅,這個一試難忘!

田樂豆腐 $48
外層有朝脆口感,豆腐很滑。

濃湯蝦烏冬 $128

加州卷 $ 88
個人覺得個價錢偏貴,但加州卷配料是很足的。

因為有七折,所以點菜點到捧住個肚走都覺得很OK😆
2024-04-09
2024-04-15 25 瀏覽
佐敦呢間位於庇利金街嘅居酒屋,地點非常方便,而且以家做緊五週年優惠,全單有七折👍🏻真係好抵好吸引😍居酒屋內佈置都好有特色,木係顏色,有好多個日式燈籠,感覺清新雅緻!🐟伊佐木刺身$280- 刺身新鮮好鮮味,而魚頭就滾成魚湯,好飲又唔會浪費!🦪活石蠔$36- 海水味好重,爽身又夠甜🥓🥗柚子汁牛脷沙律$78- 份量好夠,未試過食牛脷沙律,味道都幾特別甲羅燒$78- 燒得啱啱好,蟹膏味好濃郁🐠安康魚肝$88- 加左酸汁,吾會有好油脂重嘅感🥩燒牛小排$128- 牛小排燒得啱啱好,keep到肉汁🍢燒豬肝串$28、柚子鹽燒白鱔$58、汁燒帆立貝$28- 串燒味道都唔錯飲品🍹蘋果汁$24🍶若鶴梅酒$54🍜濃湯蝦鳥冬$128- 最後食埋個烏冬,呢餐晚飯都非常滿足😋

🐟伊佐木刺身$280
- 刺身新鮮好鮮味,而魚頭就滾成魚湯,好飲又唔會浪費!
🦪活石蠔$36
- 海水味好重,爽身又夠甜
🥓🥗柚子汁牛脷沙律$78
- 份量好夠,未試過食牛脷沙律,味道都幾特別
甲羅燒$78
- 燒得啱啱好,蟹膏味好濃郁
🐠安康魚肝$88
- 加左酸汁,吾會有好油脂重嘅感
🥩燒牛小排$128
- 牛小排燒得啱啱好,keep到肉汁

🍢燒豬肝串$28、柚子鹽燒白鱔$58、汁燒帆立貝$28
- 串燒味道都唔錯
🍹蘋果汁$24
🍶若鶴梅酒$54
🍜濃湯蝦鳥冬$128
- 最後食埋個烏冬,呢餐晚飯都非常滿足😋

2024-04-08