2020-02-24 225 瀏覽
今日黎到銅鑼灣行街,想買件cake返去俾屋企人食,一search就見到呢間la famille!地點係time square附近,5分鐘路程左右,都算幾近!呢度好附款蛋糕揀,花多眼亂!重點係呢間分店有得坐低慢慢食!環境又靚,感覺好高級!又闊落!坐得好舒服!打卡一流!今次就淨係買返去食,見到有好多細細cake,就揀咗幾隻味返屋企食,好多都係戚風蛋糕,有伯爵茶、柚子、士多啤梨同埋荔枝味!伯爵茶好好食好冇茶味蛋糕好鬆軟,啲cream同埋朱古力都配合得好好。而柚子味好fresh,味道都幾夾少少酸酸地幾開胃!而士多啤梨味個蛋糕好甜,但又唔會甜到好溜,小朋友好鍾意食!而最後荔枝啫喱蛋糕,有花瓣係入邊,好特別,未試過食有花瓣嘅蛋糕,上層係芝士,下層係mousse!好好食!好有驚喜!下次一定要過嚟坐低時有啲cake,享受下個環境!
而柚子味好fresh,味道都幾夾少少酸酸地幾開胃!
而士多啤梨味個蛋糕好甜,但又唔會甜到好溜,小朋友好鍾意食!
下次一定要過嚟坐低時有啲cake,享受下個環境!